Păcălelile ecologice ale administrației Matei. Unde sunt cei 1000 de stejari roșii din Băile Sărate

Păcălelile ecologice ale administrației Matei. Unde sunt cei 1000 de stejari roșii din Băile Sărate by februarie 7, 2020 0 comments

Camelia Mic, un funcționar al Primăriei Turda se laudă recent pe rețelele de socializare  cât de eficient lucrează ea și echipa ei la evenimente ”ecologice” ale Primăriei Turda. Camelia Mic a intervenit în disputa dintre Bogdan Ursuleanu și primarul Cristian Matei.

Articolul meu de opinie nu este pentru a-i lua apărarea lui Bogdan Ursuleanu ex-consilierul primarului Cristian Matei și care a fost criticat de Camelia Mic într-o postare proprie. Articolul meu e o opinie ce vizează exclusiv declarațiile funcționarului public privind reușita activităților ”ecologice”.

Camelia Mic se laudă că evenimentele erau o reușită iar Bogdan Ursuleanu o acuza pe nedrept în fața primarului Cristian Matei.

”Fiind om de mediu, am mai organizat foarte multe activități de ecologizare. De fiecare dată el mă acuza în fața Dlui Primar  că materialele nu ar fi fost suficiente, că organizarea ar fi fost praf, deși evenimentele erau apreciate atât de persoanele implicate, cât și de turdenii care vedeau rezultatele”, scrie Camelia Mic.

Elevi și profesori scoși de fraierii în frig pentru imaginea Primăriei Turda

Elevi și profesori scoși de fraieri în frig, în aprilie 2017,  pentru imaginea Primăriei Turda

De fapt Camelia Mic face parte din echipa de activiști propagandiști ai primarului Matei. Acum vă reamintesc un exemplu al unui eșec organizat de Camelia Mic.

În 7 aprilie 2017, municipalitatea o ia cu heirupul să organizeze o acțiune de reîmpădurire în Băile Sărate. Cred că elevii și profesorii din Turda mai țin minte primăvara aia, ba chiar și ziua pentru că e memorabilă la cât frig au băgat în Băile Sărate, precum pățeau cei de dinainte de 1898 la muncile patriotice.

Municipalitatea anunță că intenționează să planteze cu sprijinul a 170 de elevi circa 1500 de puieți de stejar roșu. În ciuda vremii cu temperaturi de dimineață sub 10 grade, organizatorii au decisi să desfășoare acțiunea. Motivul principal a fost legat de faptul că perioada de plantare a arborilor se apropria de final.

Acțiunea era înscrisă în calendarul acțiunilor de mediu încă din luna ianuarie 2017 dar nu a fost organizată la timp.

Toti profesorii au comentat atunci proasta organizare deoarece nimeni nu știa ce are de făcut. De altfel, acțiunea care a debutat la ora 9 s-a încheiat din cauza frigului, la scurt timp după ora 10. Organizatorii au precizat că restul de copaci, peste 1000 vor fi plantați de angajați ai Primăriei și Domeniului Public. Ghicitoare : unde putem număra 1000 de steari roșii în Băile Sărate? Dar dacă nu 1000, unde putem număra 500 de stejari roșii în Băile Sărate.

Nu vreau să fiu înțeles greșit, e nevoie ca elevii să se apropie de natură, să planteze sau să îngrijească un copac dar nu la  5 grade și nu pe vânt.

E nevoie ca elevii să învețe patriotismul, dar nu scoși pe marginea drumului, pe ploaie cu stegulețe pe care să le fâlfâie când trec niște alegători. Toate gesturile civice trebuie asumate, făcute din proprie inițativă și nu modelul comuniștilor,cu hei-rupul, în ploaie și frig.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.