Operațiunea de deratizare de la Turda se face cu 500 de stații mobile de intoxicare

Operațiunea de deratizare de la Turda se face cu 500 de stații mobile de intoxicare

Operațiunea de deratizare de la Turda se face cu 500 de stații mobile de intoxicare

by noiembrie 28, 2019 0 comments

Deratizarea de la Turda se face prin intermediul a 500 de statii mobile de intoxicare, a precizat pentru InfoAries.ro , Gelu Borza, reprezentatul firmei de dezinsecție și deratizare DDD Insecto. Statiile de intoxicare arată ca niște cutii de plastic sau carton care permit accesul limitat al rozătoarelor la momelile otrăvite. Acestea pot fi văzute prin parcuri și pe lângă garduri, pe domeniul public al municipiului. 

InfoAries.ro a solicitat firmei de deratizare dar Direcției de Sănătate Publică informații cu privire la deratizarea din oraș după ce firma de deratizare a anunțat prin afișe că raticidul a fost plasat ”în locuri ferite de oameni și animale de companie” lăsând să se înțeleagă că momelile au fost amplasate liber în spațiul exterior. Afișul recomanda să nu fie lăsați copii și animalele în contact cu raticidul.

Amplasarea raticidului Bromadiolon pe domeniul public al Municipiului Turda se face atât în stații de intoxicare (în parcuri, spații verzi, și alte zone aglomerate) cât și direct în canalelel dezafectate, crăpăturile zidurilor, fisuri ale bordurilor și alte zone care nu permit amplasarea stațiilor de intoxicare. Se vor utiliza un număr de 500 buc stații de intoxicare pe domeniul public al orașului ”,a precizat Gelu Borza, reprezentatul firmei de dezinsecție și deratizare. . Monitorizarea stațiilor de intoxicare se va face la 10 sau 30 de zile pentru ridicarea cadavrelor și completarea sau ridicarea momelilor .

Potrivit regulamentelor europene ce avizează folosirea biocidelor, avizarea acestora pe teritoriile naționale se poate face cu respectarea unor condiții specifice, precum utilizarea momelilor în stații de intoxicare sau spații închise care nu permit intoxicarea altor animale dar și stabilirea unor norme de ridicare/distrugere a cadavrelor de șobolani. Produsele nu sunt autorizate pentru folosirea în canale, arii deschise sau gropi/zone de depozitare a gunoiului.

Informații suplimentare dar și detalii privind campania de deratizare din Turda pot fi obținute la telefonul 0264/313943 sau pe adresa de e-mail dddinsecto2015@gmail.com  

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.