ONG-urile pot solicita fonduri din bugetul Consiliului Județean

ONG-urile pot solicita fonduri din bugetul Consiliului Județean by martie 6, 2017 0 comments

Asociațiile și fundațiile au 15 zile la dispoziție pentru a solicita fonduri nerambursabile în baza Legii 350/2005 ce permite finanțarea proiectelor locale, a anunțat astăzi Consiliul Județean Cluj.

Forul deliberativ județean a modificat în 28 martie condițiile generale de finanțare pentru ong-uri printr-un nou regulament.

Consiliul Judetean Cluj invită organizațiile neguvernamentale și entitățile publice din județ care implementează programe și proiecte din sfera tineretului și activităților socio-educaţionale, a sportului, culturii și cultelor religioase, să consulte noile Regulamente de acordare a finanțărilor nerambursabile din bugetul județului Cluj pentru anul 2017, documente aprobate în ultima ședință a deliberativului clujean din data de 28 februarie a.c.

Având în vedere faptul că modificările aduse vechilor Regulamente se referă atât la principiile și cadrul general cât, mai ales, la procedura și documentația aferentă acordării finanțărilor din fonduri publice nerambursabile, Consiliul Județean încurajează entitățile care intenționează să depună astfel de proiecte în conformitate cu prevederile Legii 350/2005 cu modificările și completările ulterioare, să analizeze modificările aduse, accesând secțiunea Formulare a site-ului forului administrativ județean http://www.cjcluj.ro/formulare/.

Totodată, Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința organizațiilor non-profit potențial beneficiare faptul că sesiunea de depunere a cererilor de finanțare urmează a fi deschisă în câteva zile de la aprobarea bugetului județului Cluj, al cărui termen limită este de 45 de zile de la publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial. Organizațiile non profit vor avea la dispoziție pentru depunerea cererilor un interval de 15 zile.

Turda și Câmpia Turzii sunt printre orașele din județ care au solicitat cele mai puține finanțări din bugetul Consiliului Județean. Dintre aceste două orașe, Câmpia Turzii a cerut și a obținut cele mai multe fonduri.

În 2013, spre exemplu, trei asociaţii şi fundaţii din Turda au solicitat fonduri în valoare de 100.000 de lei. Din Câmpia Turzii au fost, în acelaşi an, şase solicitări în valoare de 128.000 lei pentru proiecte destinate tineretului.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<