Oamenii de afaceri din turism cer ajutor. Autoritățile locale, tac

Oamenii de afaceri din turism cer ajutor. Autoritățile locale, tac by iunie 15, 2020 0 comments

Autoritățile locale de la Turda ar trebui să ofere un pachet de facilități fiscale celor care au afaceri în turism, crede un grup de întreprinzători locali ce au redactat o petiție în acest sens.

Oamenii spun că afacerile lor sunt serios afectate iar dacă nu sunt sprijiniți vor avea dificultăți pe viitor.

Acordarea facilităților fiscale a fost cerută printr-o petiție transmisă primarului Cristian Matei la finalul lunii mai.

Autoritățile locale nu au dat încă niciun răspuns.

La iniţiativa ȋntreprinzǎtorilor turdeni care activeazǎ ȋn sectorul HoReCa, la sfârşitul lunii mai, a fost scrisǎ o petiţie pe care au semnat-o direct 23 de reprezentanţi ai mediului privat de afaceri şi on-line, alte câteva zeci de persoane interesate de bunul mers al economiei locale, grav afectate de efectele pandemiei provocate de virusul SARS COVID 19.

Ȋn conţinutul petiţiei se solicitǎ acordarea de facilități la nivel local, în ceea ce privește plata impozitului pe clădiri datorat pentru clădirile ocupate de firmele afectate de pandemie.

Iniţiatorii petiţiei propun câteva variante posibil de luat ȋn vedere atât separate, cât şi combinat. Este vorba despre:

  1. Scutirea de plată a impozitului pe clădiri pe perioada în care își face simţită legea care impiedică desfăsurarea activităţilor operatorilor economici direct sau indirect.

  2. Reducerea procentului la min 0,2 % a impozitului pe cladiri pentru anul 2020 si 2021, cel putin la operatorii economici în care își face simţită legea care impiedică direct sau indirect desfăşurarea activităţilor operatorilor economici.

  3. Amânarea plății impozitului pe clădiri, pentru o data ulterioară, mai înaintată de 30.06.2020 si posibilitatea de a opta pentru eșalonarea plății impozitului pe clădiri, indiferent de statutul operatorului economic afectat, fǎrǎ discriminare, aferent anului 2020 , în mai mult de două tranșe pe anii 2021- 2022 cel puțin, pentru firmele sau operatorii economici, care vor prezenta certificate galbene sau albastre.

Petiţia a fost ȋnaintatǎ ȋn data de 27 mai 2020, primarului Turzii, dl. Cristian Matei, şi Consiliului Local Turda, rǎspunsul acestora fiind ȋncǎ aşteptat.

pentru descărcarea PETIŢIEI link-ul de mai jos;

https://drive.google.com/file/d/1ifUsXCJWxBwgGQRYWZE-T6xeFC9o82h7/view?usp=sharing

pentru semnarea petiţiei

https://forms.gle/uTCQV9N3W3dvKbcQA

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.