O femeie a decedat astăzi în ștrandul „Durgău”. Au fost dotați salvamarii conform legii?

O femeie a decedat astăzi în ștrandul „Durgău”. Au fost dotați salvamarii conform legii? by iunie 21, 2019 0 comments

O femeie în vârstă de 66 de ani, din Cluj-Napoca, cunoscută cu afecțiuni medicale, și-a pierdut viața într-un bazin din incinta bazei de agrement. Cei doi salvamari care supravegheau ștrandul au intervenit de urgență și au inițiat manevrele de resuscitare, anunță Turdanews.net. A fost anuțat și serviciul medical de urgență care și-a făcut apariția în cel mai scurt timp și care a continuat manevrele de resuscitare începute de salvamari, timp de aproximativ 60 de minute.

  Au fost dotați salvatorii acvatici de la Durgă conform normativelor în vigorare? InfoAries.ro cere Salinei Turda să explice dacă a respctat Hotărârea pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea serviciilor publice de salvare acvatică — salvamar şi a posturilor de prim ajutor pe plajă, în special dispozitivele medicale pentru resuscitare. InfoAries.ro ridica încă de ieri un semn de întrebare cu privire la respectarea normativelor legale. Pe lângă salvatorii acvatici, Salina trebuia să asigure și postul de prim-ajutor dotat cu echipament medical.

 Potrivit normativelor, salvamarii trebuie dotați minim cu : plută sau centură de salvare, fluier,  staţie radio de emisie-recepţie, pantalon scurt roşu cu însemnele şi sigla “SALVAMAR”,  geacă roşie, scurtă de fâş cu însemnele şi sigla “SALVAMAR”, bluză roşie sau galbenă cu mâneci cu însemnele şi sigla “SALVAMAR”, şapcă de culoare roşie sau galbenă cu sigla “SALVAMAR”,  costum de baie roşu cu însemnele şi sigla “SALVAMAR”, pelerină roşie, lungă, captuşită, din fâş, cu însemnele şi sigla “SALVAMAR”, ochelari de protecţie împotriva razelor solare,  labe pentru înot, costum de neopren.  Nuanţele culorilor:  roşu – PMS 186,  galben – PMS 123.

Trusa de prim ajutor ar trebui să conțină: 

Materiale sanitare din trusa de prim ajutor: apă oxigenată — 200 ml; alcool sanitar  alcool iodat 5%  200 ml;  soluţie rivanol 1% — 200 ml, comprese sterile — 20 buc., feşe sterile — 10 buc,  vată medicinală, role leucoplast , plasturi cu rivanol — 2 pachete,  mănuşi chirurgicale. Instrumente medicale din trusa de prim ajutor: pompă manuală pentru respiraţie artificială, măşti pentru respiraţie artificială de diferite mărimi; pipe Guedel de diferite mărimi; pensă pentru limbă; deschizător de gură;  „batista salvatorului” sau alte dispozitive ajutătoare pentru respiraţia gură la gură; atele Krammer de diferite mărimi, atele gonflabile sau alte materiale pentru imobilizarea fracturilor; atelă cervicală.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.