Nu vom avea brazi în piețele județului Cluj

Nu vom avea brazi în piețele județului Cluj by decembrie 13, 2016 0 comments

Nici o piață sau obor din județul Cluj nu au fost autorizate anul acesta pentru vânzarea brazilor de Crăciun. Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Cluj, ing. Ștețco Istrate, a declarat pentru InfoArieș.ro că, dacă anul trecut piața din Turda a fost singura autorizată pe întreg județul să comercializeze brazi de la persoane fizice, anul acesta nici o administrație publică nu a mai făcut demersurile pentru autorizare. Tot acesta a mai declarat că în urmă cu câteva zile s-au purtat discuții cu persoanele fizice care au dorit să cunoască modalitățile legale de a comercializa brazi pe spațiul public. “Noi le-am expus legislația în domeniu și au renunțat toți. Au zis că e prea complicat”.

Primele probleme de acest fel au apărut din iarna anului 2015, după intrarea în vigoare a HG 470/2014 și a Normelor de aplicare a Hotărârii de Guvern.

Brazii pot fi comercializați, însă, la operatorii economici autorizați, cum ar fi marii retailieri sau pepinierele de arbori și arbuști ornamentali. De asemenea, există și varianta comenzilor online, cu o ofertă destul de bogată pe județul Cluj, caz în care brazii pot fi livrați la domiciliu.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.