Nu se scumpește factura de curent electric, ne asigură guvernanții

Nu se scumpește factura de curent electric, ne asigură guvernanții by ianuarie 30, 2017 0 comments

Deși energia electrică se cumpără deja de la furnizori cu prețuri istoric de mari, reprezentanții Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) dau asigurări că aceste costuri suplimentare nu vor ajunge în facturile consumatorilor casnici.

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au precizat luni, pentru MEDIAFAX, că instituţia lucrează împreună cu ANRE şi analizează contractele încheiate la preţuri maxime istorice pe bursa de energie, suspecte că s-ar fi încălcat legislaţia.

Pe platformele de tranzacţionare administrate de Operatorul Bursei de Energie (OPCOM), preţurile au urcat de la 132-135 de lei/MWh în luna decembrie 2016 la peste 600-700 de lei şi, în anumite momente, chiar la 1.000 de lei/MWh în luna ianuarie 2017, îngrijorându-i în special pe marii consumatori industriali şi reţinând atenţia autorităţilor cu atribuţii în acest domeniu.

„Vreau să precizez că aceste costuri suplimentare nu se vor reflecta în facturile emise populaţiei. Am vorbit şi cu dl Havrileţ (n.n. – preşedintele ANRE, Nicolae Havrileţ) şi el a fost ferm împotrivă, nu a fost de acord ca aceste costuri să se transmită la populaţie. Deci aceste costuri vor fi pe reţele, dar nu vor ajunge la populaţie”, a spus ministrul Energiei, Toma Petcu, la începutul lunii ianuarie, după întrunirea primei şedinţe a Comandamentului Energetic de Iarnă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.