Noul președinte al USR Turda e Ciprian Rigman. Andrei Suciu va candida la Primăria Turda

Noul președinte al USR Turda e Ciprian Rigman. Andrei Suciu va candida la Primăria Turda by octombrie 7, 2019 0 comments

”Ținta e să câștigăm Primăria și Consiliul Local”, anunță Ciprian Rigman, noul președite al USR Turda.

Înlocuirea lui Cristian Matei (PSD) din funcția de primar și majoritatea în Consiliul Local sunt țintele politice anunțate de noul președinte al USR.

Fostul consilier local, care a activat la PNL a lansat în ultimii ani o serie de critici la adresa administrației locale. Rigman a părăsit formațiunea liberală în urmă cu un an când a considerat că opoziția la adresa administrației PSD nu este suficient de puternică.Ulterior a devenit membru al USR dar a avut o prezență publică discretă ca și politician.

În conducerea USR Turda a intrat și o figură nouă, dr.ing Adrian Teban. Cu studii în genetică și agricultură, Adrian Teban ocupă poziția de Integrated Field Scientist pentru România și Moldova în cadrul Diviziei pentru Agricultură a companiei DowDuPont – Corteva Agroscience, companie ce a rezultat din fuziunea cu gigantul Pioneer.

Andrei Suciu a intrat oficial în politică. Pe lista noilor lideri și Adrian Teban, cercetător

Andrei Suciu a anunțat oficial că va candida pentru Primăria Turda, susținut de USR

Andrei Suciu a anunțat oficial că va candida pentru Primăria Turda, susținut de USR

Sâmbătă, 5 octombrie 2019, a avut loc Adunarea Generală a membrilor USR Turda, în prezența deputatului USR Emanuel Ungureanu și a președintelui Biroului Județean Cluj Cătălin Sălăgean, anunță formațiunea politică.

Adunarea Generală a ales noua conducere a filialei Turda pentru un mandat de 8 luni, până la alegerile locale de anul viitor. Ciprian Rigman va fi secondat de vicepreședinții Andrei Suciu și Corina Duca. Membrii Biroului Local USR Turda sunt Ovidiu Alexandru Micu, Cristian Iordache, Adrian Teban și Alin Pop. 

În mandatul de consilier local, la care a renunțat odată cu demisia din PNL, Ciprian Rigman a militat pentru majorarea burselor elevilor, transparență din partea Primăriei în  chelturiea banilor publici și a criticat administrația locală pentru modul haotic în care face investițiile din oraș.

Timp de un an Rigman a stat în umbră deoarece statutul USR prevedea că membrii unui alt partid politic ar trebui să aștepte până vor candida pentru o funcție în partid.

”Prioritățile noului Birou Local al USR Turda includ obținerea unui rezultat bun la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, pregătirea alegerilor locale din 2020, consolidarea echipei și sprijinirea dezvoltării de filiale în proximitatea Turzii”, se arată într-un comunicat de presă.

Cercetătorul Adrian Teban, IFS - Field Scientist Romania- Agriculture Division of DowDuPont™ a intrat în USR

Cercetătorul Adrian Teban, IFS – Field Scientist Romania- Agriculture Division of DowDuPon a intrat în USR

Tot în cadrul Adunării Generale, vice-președintele ales, Andrei Suciu, și-a anunțat intenția de a candida la funcția de Primar al Municipiului Turda, iar noul Birou Local și-a manifestat sprijinul pentru această candidatură.

 Membrii au apreciat activitatea conducerii interimare a filialei, în special a președintelui Emil Turdean, care, potrivit declarațiilor sale publice, s-a retras din structurile de conducere, rămânând membru activ al filialei. Turdean a precizat încă de acum un an că se retrage din funcția de președinte. Alegerile interne în partid ar fi trebuit să fie organizate în primăvara acestui an dar conducerea partidului a ales să amâne scrutinul până după europarlamentare. Au fost amânate atât alegerile interne locale cât și cele județene.

Surpriza din lista USR este însă Adrian Teban. Cu doctorat în agricultură și genetică, Teban ocupă poziția de Integrated Field Scientist pentru România și Moldova în cadrul Diviziei pentru Agricultură a companiei DowDuPont – Corteva Agroscience. Adrian Teban monitorizează evoluția culturilor agricole cu hibrizi produși de Cortega dar și culturile exerimentale ale companiei, din cele două țări. Asigură fluxul de date științifice pentru pentru Centrele de Expertiză ale companiei.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<