Noua administrație va fi investită după 20 iunie

Noua administrație va fi investită după 20 iunie by iunie 7, 2016 0 comments

Paula Mic, secretarul Municipiului Turda a declarat că ședința de investire ale noii administrații, ce va fi condusă de social-democratul Cristian Matei,  va avea loc cel mai probabil după data de 20 iunie. Data fixă a ședințelor festive va fi însă decisă prin ordin al Prefectului de Cluj și doar după ce instanța va emite hotărârile judecătorești de investitură. ”Nu se știe sigur, eu estimez că ședințele de constituire vor fi după data de 20 iunie. La alegerile precedente au fost în jurul datei de 28 iunie. Depinde de calendarul stabilit de prefect”, a declarat Paula Mic.

Constituirea Consiliului Local se face în termen de 25 de zile de la data alegerilor, iar convocarea consilierilor pentru sedința de constituire a consiliului se face de catre prefect. Legea nr. 215/2001, republicată, precizează că ședinta este legal constituită dacă participă cel puțin majoritatea consilierilor locali aleși și validați.

Lucrările ședinței de constituire sunt conduse de cel mai în vârstă consilier, asistat de doi consilieri dintre cei mai tineri.

Mai este de menționat ca tot în ședința de constituire, consiliul poate alege din rândul membrilor săi, pe durata întregului mandat, comisiipentru diferite domenii de specialitate, ale căror sarcini se stabilesc prin regulamentul consiliului. Comisiile își aleg un președinte și un secretar iar rolul lor este acela de a aviza hotârârile din domeniul lor de activitate.

Legea îngăduie consiliilor locale să-și organizeze din proprie inițiativă sau la initiațiva primarului, comisii speciale de analiza și verificare, pe perioadă determinată, componența și obiectivele acestor comisii stabilindu-se prin hotărâre a Consiliului Local.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.