Noi programe de furt informațional vor amenința anul viitor utilizatorii de internet

Noi programe de furt informațional vor amenința anul viitor utilizatorii de internet by noiembrie 16, 2016 0 comments

Apariția de noi programe malware, compromiterea și mai accentuată a sistemelor de plată electronice și folosirea agențiilor de media digitale de către grupările de spionaj cibernetic avansat pentru a lovi cu precizie țintele vizate sunt pe lista principalelor predicții pentru anul 2017, întocmită de Kaspersky Lab, dată publicității miercuri.

În 2017, experții Kaspersky Lab se așteaptă la apariția diverselor tipuri de programe malware care rămân în memorie, dar care nu sunt interesate să “supraviețuiască” primului reboot care elimină infecția din memoria dispozitivului. Acest tip de malware, conceput pentru a face evaluări generale și a colecta date de autentificare, va fi, cel mai probabil, utilizat în mediile extrem de sensibile de către atacatorii pricepuți, care își doresc să nu fie descoperiți și să nu creeze suspiciuni.

De asemenea, atribuirea atacurilor va fi îngreunată de indiciile false și s-ar putea să creeze riscul ca mai mulți infractori să-și aducă infrastructura sau instrumentele proprii pe piața deschisă sau să opteze pentru programe malware open source sau comerciale.

În viziunea specialiștilor, răspândirea informațiilor obținute în urma unor atacuri, în scop ofensiv, va crește, cel mai probabil, în 2017 și există riscul ca atacatorii să încerce să exploateze disponibilitatea oamenilor de a accepta astfel de date ca pe o realitate, prin manipularea sau dezvăluirea selectivă a informațiilor.

În plus, Kaspersky Lab se așteaptă la creșterea numărului de hackeri “vigilante”, care fură și distribuie informații, pretinzând că este pentru binele majorității.

Totodată, un alt risc potențial prevăzut pentru 2017 se referă la compromiterea sistemelor de plată din partea infractorilor cibernetici, precum și la creșterea fenomenului ransomware.

Predicțiile pentru anul 2017 sunt realizate anual de experții din Global Research and Analysis Team (GReAT) de la Kaspersky Lab și sunt bazate pe vasta experiență și cunoaștere a domeniului ale membrilor GReAT.

Lista pentru 2017 include impactul instrumentelor personalizate de unică folosință, utilizarea tot mai frecventă a tacticilor de diversiune în ceea ce privește identitatea atacatorului, fragilitatea unei lumi conectate fără discriminare la Internet și folosirea atacurilor cibernetice drept armă în războiul informațiilor.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.