Nicolae Rațiu va primi Decorația Regală “Nihil Sine Deo”

Nicolae Rațiu va primi Decorația Regală “Nihil Sine Deo”

Nicolae Rațiu va primi Decorația Regală “Nihil Sine Deo”

by octombrie 8, 2015 0 comments

Nicolae Rațiu, președintele Rațiu Family Charitable Foundation și al Consiliului Director al Centrului Rațiu pentru Democrație, va primi Decorația Regală “Nihil Sine Deo”, acordată prin decizia Majestății Sale Regele Mihai I al României.
Potrivit Casei Regale, distincția poate fi acordată personalităților marcante din domeniul social, științific, educațional, cultural, spiritual, economic, politic și militar, care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanță de înalt nivel, au avut o initiațivă ieșită din comun, au dat dovadă de generozitate și spirit de răspundere și au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăți prezentul românesc.
Instituită la 30 noiembrie 2009, Decorația Regală “Nihil Sine Deo” este o distincție ce se acordă prin decizia Șefului Familiei Regale a României, așa cum se întâmplă și în cazul Medaliei “Regele Mihai I pentru Loialitate” și al „Crucii Casei Regale a României.”
Decorația Regală “Nihil Sine Deo” se poate acorda unui numar de maximum 200 de personalități în viață, cetățeni români și străini, unor instituții sau organizații.
Ceremonia de decorare va avea loc pe 5 noiembrie, la Palatul Elisabeta

Nicolae Raţiu, fiul lui Ion Raţiu, a fost distins în acest an, de către regina Elisabeta a II-a, cu titlu de Membru al Ordinului Britanic, pentru ajutorul acordat comunităţilor cu probleme din România, prin intermediul fundaţiei familiei sale.

Nicolae Rațiu continuă tradiția susținerii democrației în România prin intermediul fundației caritabile a familiei Rațiu. Fiul fostului deputat și Elisabeth Rațiu, soția lui Ion Rațiu și-au manifestat la alegerile prezidențiale din România, suportul față de românii din Marea Britanie ce stăteau a cozile Ambasadei României pentru a putea vota.

Nicolae Rațiu l-a criticat dur și pe premierul Victor Ponta ce s-a folosit în campania electorală de imaginea lui Ion Rațiu, numidu-lpe politicianul PSD un ”continuator al regimului Iliescu-Năstase”.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.