Nevoiți să aștepte 5 ore în fața Poliției din cauza lacunelor în procedura de carantinare

Nevoiți să aștepte 5 ore în fața Poliției din cauza lacunelor în procedura de carantinare by iunie 1, 2020 0 comments

Doi turdeni reveniți din Germania au fost nevoiți să aștepte 5 ore în fața Poliției Turda din cauza unor lacune în procedurile de carantinare.

Incidentul a fost relatat de o rudă a unuia dintre muncitorii veniți acasă. Autoritățile vorbesc despre o neînțelegere și o indecizie a muncitorilor reveniți în țară care aveau de optat între carantină și izolarea la domiciliu. Oamenii s-au dat jos din autocar și au aflat că trebuie să meargă la Huedin ”cu forțe proprii”. 

Pe parcursul a cinci ore doi turdeni au încercat să afle cum pot intra în izolare după ce s-au întors la muncă din Germania. Incidentul a fost relatat de o rudă a unuia dintre muncitori. ”Șantierul la care era angajat s-a închis din cauză că doi norvegieni au fost depistați pozitiv. Nemții i-au trimis acasă. La Turda au aflat că locul de carantină e la Huedin. Li s-a spus să meargă la Huedin cu transport propriu. Cine vine să te ducă la Huedin, duminica, când ai putea avea Covid și intri în carantină?”, povestește o rudă a muncitorului revenit în țară.

Timp de 5 ore, oamenii au fost nevoiți să stea în fața Poliției Turda așteptând să găsească o soluție. Cealaltă variantă era aceea a izolării la domiciliu dar asta presupunea că-și bagă toată familia în izolare.

  Oamenii au fost bulversați când au aflat că trebuie să meargă în carantină, la Huedin, cu mijloace proprii. ”Vin din focar de Covid și merg în carantină cu autobuzul? Cu ce mergeau la Huedin, cu trenul, autobuzul sau autostopul?”, se întreabă lumea.

Autoritățile descriu incidentul ca o neînțelegere

Autoritățile județene descriu totul ca un rezultat al unei neînțelegeri și pun orele de așteptare pe seama indeciziei oamenilor.

Vorbim de deouă aspecte diferite, carantină institutionalizata și izolare la domiciliu. Cele două persoane au solicitat inițial carantină, locație disponibila in acest moment există doar la Huedin, motiv pentru care au fost îndrumați acolo. Persoanele s-au întors din Germania pt un document necesar pentru angajare acolo, iar când au solicitat carantinarea li s-au explicat condițiile și până la urmă au ales izolarea la domiciliu, urmând să solicite o derogare pt a pleca mai repede înapoi în Germania, lucru care ar fi fost imposibil din carantina. Transportul se asigura prin mijloace proprii către locația de izolare carantină, doar in cazul celor simptomatici se asigura transport specializat către unitățile sanitare”, a precizat prefectul Mircea Abrudan.

Întrebat dacă autoritățile sugerează că oamenii au așteptat 5 ore ca să se hotărască ce aleg, carantina sau izolare, prefectul de Cluj a explicat că ”în principiu, da”.

În principiu da, asta mi s-a comunicat. Varianta locației de carantină era cunoscută, fiind și singura disponibila. In prima faza nu doreau să fie izolati cu familia pentru că nu erau convinși că membri familiei pot beneficia de concediu medical. Până la urmă au înțeles că e in regulă și din acest punct de vedere și au mers în izolare la domiciliu, urmând să facă solicitarea de derogare către CJCCI însoțită de documente justificative, privind posibilitatea de a pleca mai repede spre angajatorul din Germania, daca li se va permite”, a mai adăugat prefectul.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.