Nemulțumiri privind organizarea Zilelor Turzii. USR cere detalierea cheltuielilor iar PMP vrea o altă locație

Nemulțumiri privind organizarea Zilelor Turzii. USR cere detalierea cheltuielilor iar PMP vrea o altă locație by august 19, 2019 0 comments

Criticile privind modul de organizare a zilelor Turzii vin atât din partea opoziției dar și din partea PMP-ului o formațiune cu care PSD colaborează la Turda, în Consiliul Local.

USR Turda a cerut public ca primarul Cristian Matei să publice lista detaliată a cheltuielilor , situația încasărilor din închirieri și a banilor obținuți din sponsorizări pentru ediția din 2019 a Zilelor Municipiului Turda.

Este al patrulea an consecutiv în care administrația locală nu prezintă public lista cheltuielilor de la zilele orașului deși au existat solicitări verbale, inclusiv din partea unor membri ai Consiliului Local. USR și PNL au cerut repetat ca Primăria Turda să clarifice pe ce cheltuie banii publici.

Disputa pe marginea cheltuielilor din buget la Zilele Turzii a apărut încă din primul de an de mandat al primarului Cristian Matei. ”Imediat intrăm în anul 2017 și nu știm care a fost valoarea totală a sumelor utilizate în cadrul acestui eveniment și nici sursele provenienței lor (buget local, sponsorizări, închirieri de spații comerciale etc)”, transmiteau și reprezentanții PNL în noiembrie 2016.

PMP cere schimbarea locației Zilelor Municipiului Turda

PMP Turda a fost singurul partid local care a solicitat părerea turdenilor în ceea ce privește oportunitatea organizării Zilelor Municipiului, dar și a locației de desfășurare a acestei manifestări, a transmis formațiunea politică, printr-un comunicat de presă . PMP a atras atenția că administrația locală nu a ținut cont de dorințele turdenilor.

Din păcate, cei care decid nu au ținut cont de ceea ce turdenii au transmis, prin intermediul sondajului făcut de noi, în anul 2018.

În august 2018, atunci când am făcut sondajul, peste 73% dintre respondenți (3 din 4 turdeni!) nu își doreau organizarea Zilelor Municipiului, considerând că banii s-ar putea folosi pentru lucruri mai utile vieții turdenilor.

Din cei 27% care-și doreau continuarea acestei tradiții, doar 29% considerau că zona Materna este potrivită acestei organizări, adică mai puțin de 9% din totalul celor care au participat la sondaj! Deși am atras atenția încă de anul trecut asupra acestui lucru, administrația locală nu a solicitat părerea turdenilor, nu a ținut cont de opinia transmisă prin intermediul sondajului realizat de PMP Turda și a organizat Zilele Municipiului în aceeași locație de la Materna, generând o mulțime de reacții adverse din partea turdenilor.

Considerăm că o administrare eficientă nu se poate realiza fără implicarea cetățeanului în decizii, motiv pentru care ne asumăm ca, după ce vom câștiga Primăria Turda, să ținem cont de ceea ce-și doresc majoritatea turdenilor în ceea ce privește Zilele Municipiului Turda! Este o promisiune pe care ne-o asumăm cu fermitate!”, se precizează în comunicatul PMP.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.