“Ne luăm orașul , înapoi”- mesajul PSD pentru turdeni, spre final de campanie

by mai 27, 2016 0 comments

matei2Social-democrații turdeni au reușit ieri, la vizita fostului prim-ministru Victor Ponta, să organizeze un eveniment electoral mai reușit chiar decât lansarea inițială a propriului candidat.

Circa 600 de persoane au participat la sala de evenimente CSA la vizita lui Victor Ponta, venit să îi susțină pe cei trei candidați PSD importanți pentru zonă, Cristian Matei, Petre Pop și Cornel Itu. Cei din PSD așteptau 800 de oameni, dar ploaia torențială de la Turda le-a stricat socotelile.

Întâlnirea PSD a adus cu sine și idei și mesaje noi, de la cea de integrare a zonei Turda-Câmpia Turzii în zona metropolitană Cluj, până la ideea de a prelua administrația locală ”confiscată de PNL și PDL”.

Seria discursurilor politice a debutat cu cel al lui Cornel Itu, candidat al PSD pentru postul de președinte al Consiliului Județean Cluj, într-o atmosferă cu mult mai animată decât întâlnirile politice anterioare ale PSD. Cornel Itu, care a obișnuit cu discursuri ținute pe un ton plat și-a transmis propriul mesaj cu o mai mare putere de convingere. Cornel Itu a vorbit despre faptul că în administrația județeană ”se impune o notă de normalitate, transparență, bun simț și cheltuire eficientă a banului public”.

Deputatul PSD a reluat tema construirii unor centre de colectare a legumelor și fructelor din județ, în trei zone lunca Arieșului (Turda-Câmpia Turzii), lunca Someșului și Huedin- zona de munte. Față de discursurile anterioare a adăugat și faptul că aceste centre trebuie administrate prin parteneriate private.

Cornel Itu, care a obișnuit cu discursuri ținute pe un ton plat și-a transmis propriul mesaj cu o mai mare putere de convingere și intr-un mod mai animat. S-a împotmolit totuși când a vorbit despre turism. În elanul politic ajunsese să modernizez inclusiv băile Figa, din Bistrița Năsăud.

Cornel Itu și-a subliniat în final ideea de bază a mesajului său politic- ”un Consiliu Județean Cluj, nu un Consiliu Județean Cluj Napoca”, cu trimitere la faptul că în ultimii ani alocările de bani din bugetul județului s-au făcut preponderent spre Cluj în detrimentul unor zone din județ.

Cea mai mare nemulțumire a turdenilor e minciuna crasă ce se practică de 12 ani”, spune Cristian Matei

Matei1Nu am venit aici nici pentru Remus, nici pentru Matei, nici pentru Ponta, nici pentru Pop. Am venit pentru Turda și comunele învecinate. Am convingerea ca împreună cu dumneavoastră putem să ne luăm orașul înapoi. A venit momentul să reparăm ce nu s-a făcut timp de 12 ani. Am ascultat Nu am văzut nimic, nici într-un loc ca cineava să fie mulțumit de ce este, dar cea mai mare nemulțumire a turdenilor e minciuna crasă ce se practică de 12 ani. Spunea Petre Pop că primarul de la Câmpia Turzii începe să obstrucționeze. La noi e mai simplu, 12 ani suntem obstrucționați”, a declarat Cristian Matei, candidatul PSD Turda.

Cristian Matei a vorbit despre lista de consilieri locali propuși de PSD, și a subliniat că între primii 12 candidați sunt nominalizate șase femei și trei tineri la 30 de ani.

Din cauza emoțiilor, liderul PSD Turda a uitat din numele propriilor membri ai echipei despre care spunea că i-a ales ”în proproție de 95%”.

Momentul amuzant al prezentării candidaților PSD nu a fost cel legat de lapsusurile liderului PSD Cristian Matei, ce era sub presiunea întârzierii lui Victor Ponta, ci faptul că profesoara Daniela Pasc s-a gândit să îl ajute șoptindu-i cu mâna la gura, în fața camerelor de luat vederi.

Zona Turda-Câmpia Turzii, trebuie inclusă în zona metropolitană Cluj

Mesajul candidatului PSD pentru postul de primar la Câmpia Turzii, Petre Pop a fost centrat pe nevoia de a propune proiecte și idei. Petre Pop a lansat și o idee nouă în zonă care a fost extrem de puțin discutată. Aceea ce conectare mai puternică a zonei la aria metropolitană Cluj. ” Zona Turda-Câmpia Turzii, trebuie inclusă în zona metropolitană Cluj”, a arătat liderul PSD Câmpia Turzii.

Mesajul politic al lui Petre Pop a fost îndreptat în special înspre PNL, considerat un partid ”împotriva românilor și împotriva României”. Pop a spus despre liberali că ” patru ani au stat pitiți iar acum vin din nou cu tupeu și vor să ducă mai departe proiectele pe care noi le-am propus”. Liderul PSD a criticat faptul că primarul Radu Hanga a început să obstrucționeze la Câmpia Turzii proiectele social-democrate.

Victor Ponta: ”Iohannis s-a gândit cum să-i folosească pe morți ca să-și pună guvernul lui”

Liderul PSD, Victor Ponta a vorbit despre faptul că actualul guvern este ineficient și că în ultimele luni oamenii au putut să compare guvernarea PSD cu actuala guvernare. Ponta l-a acuzat de Klaus Iohannis că a folosit accidentul din Colectiv pentru a-și pune propriul guvern. ”Niște oameni tineri au murit într-un accident tragic și în timp ce eu mă gândeam în primul rla tragedia ce a avut loc și cum putem s-i ajutăm(…) d-l Iohannis s-a gândt cum să-i folosească pe morți ca să-și pună guvernul lui”.

Liderul PSD a mai vorbit despre faptul că în timpul guvernării PSD s-au dispus compensațiile salariale pentru bugetari și majorarea salariilor profesorilor și doctorilor. ”Pot să merg pe stradă, și la Turda și oriunde în țară să mă uit în ochii pensionarilor și să le spun: cât am fost eu prim-ministru nu v-a tăiat nimeni niciun leu. Pot să mă uit în ochii oricărui angajat să le spun v-am promis că primiți înapoi banii tăiați de Băsescu, i-ați primit și de fiecare dată ați primit ceva în plus”.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.