Municipiul Turda, obligat să plătească despăgubiri pentru găinile ucise de câinii comunitari

Municipiul Turda, obligat să plătească despăgubiri pentru găinile ucise de câinii comunitari by martie 30, 2017 0 comments

 Municipalitatea din Turda a fost obligată, în primă instanță, la plata unor despăgubiri pentru  păsările de curte ucise de câinii comunitari, pe strada Primăverii. Sentinața a fost pronunțată în primă instanță și poate fi contestată prin apel la Tribunalul Cluj.

O sentință definitivă în acest caz ar deschide noi posiibilități de atragere a răspunderii autorității publice locale față de agresiunea câinilor fără stăpân, fie că vorbim de atacarea oamenilor ori omorârea animalelor și păsărilor de curte.

La sfârșitul lunii ianuarie 2016, turdeanul Vasile Imbuzan care locuiește în cartierul Primăverii a fost trezit noaptea de zgomotul făcut de câinii fără stăpân din zonă. A constatat că aceștia au trecut de gardurile de protecție ale țarcurilor în care creștea păsări ornamentale. Omul, care a încercat să gonească câinii cu o sapă, a constatat apoi și distrugerile făcute de câini: 20 de fazani și 10 găini ucise.

Vasile Imbuzan a găsit și un vinovat: Consiliul Local și Primăria Turda care nu au gestionat eficient problema câinilor comunitari.

Procesul pe care Vasile Imbuzan la deschis în primăvara anului 2017 împotriva Consiliului Local și a Primăriei Turda, s-a finalizat, în primă instanță, în urmă cu două zile. Instanța a decis să acorde despăgubiri în valoare de 5400 lei precum şi plata din bugetul local a sumei de 1375 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Sentința este cu drept de apel în 30 de zile, la Tribunalul Cluj și prevede plata în solidar a despăgubirii, Consiliul Local și Municipiul Turda

O sentință favorabilă turdeanului deschide însă posibilități noi în tragerea la răspundere a municipalității, atunci când vine vorba de gestionarea situației câinilor fără stăpân.

 

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.