Municipalitatea va amenaja o stație de transfer a gunoiului lângă Stadion

Municipalitatea va amenaja o stație de transfer a gunoiului lângă Stadion

by iulie 30, 2015 0 comments

Autoritățile locale intenționează să amenajeze o stație temporară de transfer a deșeurilor municipale între Stadionul Municipal și Stadionul Cimentul. Stația de transfer va fi amenajată pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, la cererea Prival Ecologic, în condițiile în care deșeurile municipale trebuie duse de la Turda la Odorheiul Secuiesc.
Hotărârea de Consiliu Local, aprobată joi, în baza căreia se va face construirea depozitului de transbordare a deșeurilor municipale prevede că vor fi parcurse toate prevederile legale legate de protecția mediului. Administrația locală și-a luat angajamentul că noul depozit temporar va fi realizat prin lucrări ce vor respecta normele de mediu.
Autoritățile locale au aprobat în 2014 depozitarea temporară a deșeurilor vegetale în vecinătatatea Stadionului Municipal. Garda de Mediu Cluj a anunțat săptămâna trecută că depozitarea deșeurilor vegetale este ilegală și a cerut salubrizarea zonei.
Primarul Tudor Ștefănie a explicat că amenajarea unei astfel de rampe este neceasră, rampa va fi amplasată la circa 300 de metri de locuințe. “Este singura zonă în care avem o platformă betonată, în apropierea unor surse de apă care să permită igienizarea”, a precizat primarul. Acesta a subliniat că varianta propusă este singura care poate obține autorizațiile de mediu.

Rampa temporară de transbordare a deșeurilor va fi folosită pentru bascularea într-un container de mari dimensiuni a gunoiului colectat zilnic din Turda, urmând ca acesta să fie dus la Odorheiul Secuiesc printr-un singur transport zilnic.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.