Municipalitatea a lansat prima aplicație on-line destinată turiștilor

Municipalitatea a lansat prima aplicație on-line destinată  turiștilor

Municipalitatea a lansat prima aplicație on-line destinată turiștilor

by august 26, 2015 0 comments

Treks in the city: Turda, prima aplicație pe internet destinată turiștilor ce vizitează orașul a fost lansată joi, de la ora 11.00 într-un cadru festiv, în Sala Mare a Primăriei Turda. La eveniment au participat Imre Miko, managing director Small Footprint, Tudor Ștefănie, primarul municipiului Turda, Simona Baciu, director general al Salinei Turda,  precum și membri în echipa de  realizare a aplicației.

”Sunt puține orașe ce au această aplicație, sunt mândru că noi o avem. în urmă cu ceva ani ne pregăteam de o strategie de valorificare a potențialului turistic din Turda. Ne-am propus să valorificăm potențialul pe care Turda îl are. Salina a atras de la înființare peste 2,5 milioane de turiști”, a declarat primarul Tudor Ștefănie. Primarul a amintit că municipalitatea face eforturi constante pentru a dezvolta investiții și a amintit de proiectul de modernizare a rețelei de apă canal, de proiectele de reabilitare a teatrului și cel de modernizare a centrului istoric. Pentru anul următor primarul a anunțat două proiecte pentru care se vor solicita finanțări europeane, unul de valorificare istorică a Castrului Roman și unul destinat modernizării ansamblului de la Mormântul lui Mihai Viteazu.
”Această aplicație reprezintă o oportunitate de promovare a zonei”, a mai adăugat primarul.
Aplicaţia Treks in the City: va ajuta călătorii să descopere punctele turistice importante din Municipiul Turda şi să îşi optimizeze traseul turistic, fiind concepută din dorinţa de a pune în valoare obiectivele de atracţie ale oraşului nostru.
Imre Miko, managing director Small Footprint, firma care a realizat aplicatia,a precizat că ideea a a lansa această aplicație a aparținut unor angajați ai firmei care locuiesc în Turda.
Aplicația deși este o investiție binevenită pentru Turda a fost lansată într-o versiune incompletă, în sensul în care secțiunile de monumente, biserici sau clădiri istorice nu includeau toate obiectivele vizitabile din oraș.
Deasemenea din versiunea v1.0 lipsec obiective private, precum unitățile de cazare sau restaurantele și cafenelele din oraș. Deasemenea lipsesc din aplicație locații care să permită transportul, precum stațiile de taxi, ori cel puțin o stație de transport în comun, sau autogara, singura pe care dealtfel Turda o are.

Reprezentanții firmei Small Footprint au precizat că informația va putea fi upgradată de către municialitate care are acces la  consola aplicației iar aplicația va fi deschisă inclusiv investitorilor privați. Primarul  Tudor Ștefănie a precizat că informația va fi gestionată de Primăria Turda. Nicoleta Grumaz, proprietara magazinelor April a cerut municipalității să impună niște reguli de selecție a investitorilor privați ce vor să apară pe aplicația destinată turiștilor. Agenții economici din sfera turismului, care doresc să fie incluși în această aplicație trebuie să  depună la Primăria Turda materialele de promovare, traduse în șapte limbi, română, maghiară, engleză,franceză, spaniolă și italiană. Aplicația poate fi vizitată pe adresa http://treksinthecity.com/turda iar pentru dispozitivele mobile poate fi coborâtă gratuit din magazinele virtuale.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.