Modificări de circulație și parcări noi în Turda

Modificări de circulație și parcări noi în Turda martie 22, 2017 2 comments

continutplatitÎn urma sedințelor Comisiei de sistematizare a circulaței rutiere și pietonale în municipiul Turda, a discuțiilor avute în cadrul acestora precum și ținând cont de solicitările cetățenilor, Primăria Municipiului Turda a luat următoarele hotărâri:

1. Instituirea de sensuri unice pe următoarele artere de circulație:

str. Narciselor, prin modificarea sensului unic existent, asigurând circulația dinspre intersecția str. Nuferilor – Piața Agroalimentară spre str. Lotus, precum și montarea indicatoarelor.

– str. Lianelor, cu sensul de circulație dinspre intersecția cu str. Lotus spre sensul giratoriu, până la accesul din fața complexului aflat la intersecția cu str. Nuferilor, precum și montarea de indicatoare.

str. Macilor și o parte din str. Lotus cuprinsă între str. Amurgului și str Zambilelor, cu sensul de circulatie dinspre str. Tineretului de la intersecția str. Macilor cu str. Zambilelor până la intersecția dintre str. Lotus cu str. Zambilelor, precum și instalarea de indicatoare .

– P-ta 1 Decembrie 1918 în fața primăriei, cu sensul de circulație dinspre sensul giratoriu spre str. Războieni, precum și montarea de indicatoare.

– str. Aurel Vlaicu, cu sensul de circulație dinspre str. Abatorului spre P-ța 1 Decembrie 1918, precum și montarea de indicatoare.

str. Pictor Teodor Aman cu sensul dinspre str. General Dragalina spre str. Dr. Ioan Rațiu, instituit pe perioada intrării/ieșirii elevilor de la cursuri 07.30 – 08.30 și 11.30 – 12.30, provizoriu pe trepied și montată la cele două capete ale străzii prin grija Poliției Locale.

2. Reglementarea circulației pe podul peste Arieș de pe str. Alba Iulia. Modificarea este impusă de către Inspectoratul de Stat în Construcții, în urma expertizei tehnice. Astfel, se va asigura circulația prin semaforizare alternativ pe axul podului pe o singură bandă de circulație. Față de cele sus menționate se asigură montarea de indicatoare de drum îngustat pe ambele sensuri precum și indicator de avertizare a circulației semaforizată la o distanță de 50 m față de intrările pe pod din cele două sensuri de circulație, precum și un indicator de restricție de viteză de 30 km/oră, montat cu 100 de metri înainte de pod.

3. Montarea de limitatoare de viteză din cauciuc pe porțiunile de drum din apropierea școlilor, grădinițelor și în toate zonele unde cetățenii au solicitat limitarea vitezei de circulație a autovehiculelor.

Ca soluție constructivă, s-a ales montarea limitatoarelor de cauciuc cu lățime de 60 cm, înălțime de 4,5 cm și pelicule reflectorizante, după cum urmează:

str. A.I. Cuza două poziții

str. Drumul Ceanului o pozitie

– str. Axente Sever în apropierea Școlii Andrei Șaguna

– str. Dr. Ion Ratiu două poziții

– str. General Dragalina două poziții

– str. Clujului trei poziții conform

– str. Constructorilor două poziții

– str. Gheorghe Baritiu două poziții

4. Demontarea indicatoarelor de “oprirea interzisă “ de pe str. Avram Iancu din dreptul numerelor 35, 43, 46, 56, din zonele unde carosabilul are dimensiunea care poate asigura oprirea autovehiculelor fără a bloca traficul în acea zonă.

5. Instituirea de sens unic pe aleea de pe str. Dr. Ion Rațiu nr. 5, precum și indicator de limitare tonaj la 3,5 tone. Sensul de circulație va fi din str. Dr. Ion Rațiu spre str. General Dragalina. Pentru protejarea cetățenilor care locuiesc în bl. P 1 , sc. D, întrucât accesul acestora se face în și din aleea sus menționată fără a avea trotuar pentru pietoni, propunem delimitarea circulației pietonale prin montarea de stâlpi metalici pe toată distanța ce cuprinde blocul, respectiv la distanța corespunzătoare, astfel încât circulația autovehiculelor să nu se facă pe zona de proiecție a balcoanelor.

6. La solicitările cetățenilor de pe străzile Macilor și Lianelor privind parcarea la domiciliu a autoturismelor proprietate personală, se vor amenaja un număr de 74 de locuri de parcare pe str. Lianelor și pe str. Macilor, precum și montarea indicatoarelor.

7. Pentru cetățenii care vin cu probleme la Primăria Municipiului Turda sau la Colegiul Tehnic Dr. Ioan Rațiu și se deplasează cu autoturismul, se vor amenaja un numar de 26 de locuri de parcare pe str. 1 Decembrie 1918 și str. Aurel Vlaicu, precum și montarea indicatoarelor.

În urma realizării acestor modificări, vor rezulta în municipiul Turda 100 de noi locuri de parcare: 50 de locuri în zona străzilor Macilor și Lianelor, 16 locuri în zona Pieței Micro III – Oprișani, 9 locuri pe strada Aurel Vlaicu și 17 locuri în P-ța 1 decembrie 1989. Modificările vor fi făcute în următoarele zile, imediat după primirea avizului din partea Poliției Rutiere.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 comentarii

Incepe conversatia
 1. M
  #1 M 22 martie, 2017, 19:22

  Pe str A. IANCU e dezastru in fiecare zi, dar in special duminica. Circulatia e ingreunata de masini parcate in prostie… Plus borduri distruse din aceleasi cauze. Nu e o strada unde sa iti poti permite locuri de parcare pe ambele sensuri

  Reply this comment
  • Eva ToĹźa
   Eva ToĹźa Author 24 martie, 2017, 11:25

   E adevarat, duminic� strada e aglomerat� din cazua autoturismelor parcate. Dar administrația local� trebuie s� țin� cont c� acolo este un l�caș de cult cu sute de credincioși, care au nevoie s� poat� parca dou�, maxim trei ore, autoturismele personale. Presupun c� este o soluție temporar�, pân� când se vor g�si soluțiile pentru niște parc�ri civilizate. Nu poți s� tot amendezi oamenii c� parcheaz� ilegal, de vreme ce le-ai oferit posibilitatea s�-și ridice o biseric�.

   Reply this comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<