Miting cu japca. Turda, pe harta reclamațiilor despre abuzuri. Ce făcea PSD Cluj acum 22 de ani

Miting cu japca. Turda, pe harta reclamațiilor despre abuzuri. Ce făcea PSD Cluj acum 22 de ani by iunie 7, 2018 2 comments

Municipiul Turda figurează cu două reclamații privind un presupus comportament abuziv al conducerii orașului, privind înregimentarea cu forția a angajaților publici la mitingul PSD de la București, de sâmbătă.

Cele două referiri la municipiul Turda sunt vagi, dar una dintre ele este mai explicită. ”Turda – Comportament abuziv: Administratia locala/ Angajatii primariei, si nu doar, sunt obligati de primarul PSDist sa mearga la miting impotriva vointei lor. Cei care refuza sunt amenintati cu taierea din salarii si demisia.”, se menționează pe site-ul mitingcujapca.ro

Acuzațiile de pe site sunt anonime, așadar neasumate public și nu sunt probate.

Grupul civic Geeks for Democracy a lansat site-ul MitingcuJapca.ro,unde îi încurajează pe cetățenii din țară care sunt constrânși să participe la mitingul organizat de PSD să povestească despre aceste abuzuri. Mai multe persoane au postat deja mesaje în care se plâng că au fost amenințate că vor fi concediate sau că vor suporta unele consecințe, dacă nu își aduc la miting inclusiv membrii familiei, în timp ce altora li se promit favoruri dacă participă la manifestație, anunță DigiTV.

Practici de acest fel au fost aplicate de PSD Cluj și acum 22 de ani la campania de la alegerile din noiembrie 1996.

Atunci, PSD a mobilizat la Cluj șefii de deconcertate, care la rândul lor au mobilizat angajații din sectorul public, pentru campania electorală a partidului.

Un exemplu, relatat de presa județeană atunci, a fost cel al Doinei Andrasoni, ce ocupa funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Cluj. Doina Andrasoni i-a a mobilizat la lipit de afișe pe medicii și asistenții din județ. Cei care s-au plâns și ulterior au fugit de la acțiunea propagandistică au fost medicii și personalul medical auxiliar de la secția externă Iara, a Spitalului Municipal Turda. După ce șefa DSP le-a adus medicilor afișele de campanie, aceștia au plecat de la muncă și au refuzat să lipească afișele PSD.

Mobilizarea de la Iara a fost făcută într-o zi când era târg în localitate.

Până ieri la ora 20, site-ul mitingcujapca.ro avea publicate 167 de raportări de comportamente considerate abuzive. Dintre acestea unul este la Bobâlna, județul Cluj dar Turda nu figura pe hartă ””Fara voia lor, angajatii (barbati) vor fi dusi sambata, chiar daca au alte responsabilitati in gospodariile lor, cu argumentul : “noi va platim” , a postat, despre Bobâlna, un anonim pe site-ul mitingcujapca.ro

Acuzațiile la adresa administrației publice locale de la Turda au apărut ieri, după ora 20.00.

2 comentarii

Incepe conversatia
 1. lucian
  #1 lucian 7 iunie, 2018, 12:23

  Doar manipulare mincinoasa, pe acel site orice postac rezist-pnlist putea pune orice minciuna! Cine are de reclamat ceva sa o faca cu identitate propie.Eu nu cred! Miciunile opozitiei au ajuns pe culmi fulminante, mai sunt ,,destepti” care sa-i creada, tara-i plina! Sa faci site de reclamatii unde sa postezi minciuni cu conturi anonime, asta da disperare sa ajungi la Ciolan!

  Reply this comment
  • pascu
   pascu 7 iunie, 2018, 19:26

   Sa revenim la lucruri reale…

   Pai daca Matei i-a dus si platit pe (editat) sa-l voteze ca primar atunci ce parere aveti nu-i va duce pe toti din Primaria Turda cu forta la miting?Ba da,pe toti sclavii lui din Primarie ii duce.

   Romanie trista1Turda si mai trista!

   Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.