Mircea Irimie: Veteranii de război fac parte din autenticele valori naționale

Mircea Irimie: Veteranii de război fac parte din autenticele valori naționale

by aprilie 29, 2015 0 comments

Deputatul turdean Mircea Irimie a transmis astăzi un mesaj veteranilor de război turdeni, cu ocazia sărbătoririi, pe 29 aprilie a Zilei Veteranilor de război. Cu același prilej municipalitatea se pregătește să adopte un proiect de hotărâre privind acordarea unor premii în bani, supraviețuitorilor celui de-al Doilea Război Mondial.
“Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, fără de care nimic din ceea ce am realizat ca ţară şi ca neam nu ar fi fost posibil. Ei sunt purtătorii de medalii dar şi de răni şi suferinţe şi reprezintă adevăratele valori care trebuie să ne ducă mai departe onoarea, patriotismul, curajul şi demnitatea. Prezentul nostru este posibil datorită sacrificiului lor. Ei fac parte din autenticele valori naţionale.
Avem o sfânta datorie, aceea de a-i omagia în fiecare an şi de a-i purta mereu în suflete, făcând cunoscute generaţiilor viitoare, sacrificiile acestor eroi ai neamului românesc.
Cu prilejul marcării Zilei Veteranilor de Razboi, doresc să le transmit întreaga consideraţie şi recunoştinţă pentru forţa de sacrificiu şi patriotismul de care au dat dovadă şi să le urez “LA MULŢI ANI!” cu sănătate, linişte sufletească, zile senine şi împliniri alături de familii şi de cei dragi”, se arată în mesajul deputatului turdean.

Joi, 30 de aprilie consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre privind acordarea unor sume în bani supraviețuitorilor celui de-al Doilea Război Mondial. Inițiativa vine și ca urmare a faptului că în 2015 se sărbătoresc 70 de ani la sfârșitul războiului.
Consillierii locali vor vota acordarea unui premiu de 1000 de lei fiecărui veteran de război rămas în viață, sua totală alocată din buget fiind de 31.000 lei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.