Mircea Irimie despre ALDE: ” Vorbim de un proiect european, modern”

Mircea Irimie despre ALDE: ” Vorbim de un proiect european, modern”

Mircea Irimie despre ALDE: ” Vorbim de un proiect european, modern”

by iunie 25, 2015 1 comment

Proiectul politic al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) lansat prin funziunea Partidului Conservator cu PLR a fost prezentat joi seara la Turda, de către deputuatul Mircea Irimie, co-președinte ALDE Cluj. Irimie a explicat că noul proiect politic a apărut în urma semnalelor electoratului privind necesitatea unui alt mod de a face politică. Pe de altă parte, deputatul Mircea Irimie a menționat și analizele sociologilor și politiologilor ce au identificat un gol în centrul eșichierului politic.

Alianța Liberalilor și Democraților s-a înființat cu acordul grupului ALDE din Parlamentul Europen.

ALDE Are în Parlamentul European 101 eurodeputați din 22 de țări și este al treilea mare grup politic din Europa.

Mircea Irimie care a explicat că e membru fondator ALDE și a făcut parte din comisia de fuziune, a precizat că noul proiect politic va prelua latura umanist conservatoare legată de familie și credință, la care se va adăuga o componentă liberală, legată de susținerea investițiilor și a inițiativelor individuale. „Suntem trei parlamentari, la nivelul județului, doi co-președinți, eu și dna deputat Steluța Cătăniciu la care se adaugă dl deputat Ioan Moldovan. Venim cu proiect european, nou, modern care cred că va fi înțeles și acceptat de alegători”, spune deputatul turdean.

La evenimentul de prezentare al ALDE de la Turda a lipsit conducerea PLR Turda, reprezentată de consilierul local Ovidiu Micu și de către Sorin Săveanu. Irimie a explicat că absența celor doi nu este un semn al unei respingeri a fuziunii celor două partide. „Fiecare dintre noi e acum în faza în care facem evaluarea organizațiilor proprii. Urmează ca și cei de la PLR Turda să își anunțe public suținerea iar apoi să organizăm un eveniment împreună”, a explicat Mircea Irimie.

Partidul Conservator avea 2% după cum mergeau știrile la televizor”

Deputatul turdean a explicat că se impunea construirea unui nou proiect politic în contextul în care indiferent de eforturile echipelor din teritoriu PC avea la nivel național o priză electorală scăzută. „Partidul Conservator avea 2%, după cum mergeau știrile la televizor. Acest gen de a face politică nu avea cum să funcționeze.Calculul nostru ne arată că vom urca la un 10-11%, niciodata nu vom avea, probabil, 30%”, a mărturisit Irimie.
Co-președintele ALDE Turda a explicat că în cel mult o lună de zile va fi creionată strategia locală a Aliaței, după discuțiile comune cu cei de la PLR. „La Turda e mai ușor, deoarece ne cunoaștem cu domnul Micu, cu dl. Săveanu. În județ e nevoie de o întâlnire a consilierilor locali din administrația locală”, a mai adăugat deputatul turdean.

1 comentariu

Incepe conversatia
 1. cazare
  #1 cazare 14 decembrie, 2016, 20:07

  Buna, uite ca am gasit acest articol despre Mircea Irimie despre ALDE:
  Vorbim de un proiect european, modern . Cred ca pagina infoaries.ro este unul dintre mai bune saituri web de pe web-ul
  din Romania. Mult succes in continuare.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.