Minciunile Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Câmpia Turzii. Un miliard cheltuit pe povești

Minciunile Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Câmpia Turzii. Un miliard cheltuit pe povești by decembrie 17, 2015 0 comments

Consiliul Local Câmpia Turzii a votat astăzi strategia de dezvoltare a orașului până în anul 2020. Deși de regulă cetățenii s-au obișnuit cu ideea că strategiile celor ce îi conduc sunt pure fabulații, de regulă electorale, de această dată “basmul” strategic de la Câmpia Tudzii costă direct peste 130.000 de lei din bugetul local. Suma a fost plătită către Urbanart srl. La o primă verificare ar fi vorba de o firmă din București , înființată în 2009 și care avea în anii anteriori semnării contractului cu Primăria Câmpia Turzii o cifră de afaceri medie de 25.000 de lei și pierderi medii de 40.000 de lei.

Într-o ședință anterioară a Consiliului Local, consilierul Mihail Pătruțiu remarca indignat “Iarăși ne puneți să votăm fără să știm”. Alesul local critica, pe bună dreptate, prostul obicei al administrației lui Radu Hanga de cere consilierilor locali să voteze  proiecte de hotărâre incomplete.
De această dată a fost exact invers: consilierii au avut informațiile în fața ochilor dar nu le-au citit sau, mai grav, nu le-a păsat. Excepția notabilă a fost cea a consilierului Horațiu Bretoiu. “E plină de greșeli”, comenta Bretoiu despre documentul ce a costat peste un miliard de lei vechi.
Faptul că doar un singur consilier local a criticat strategia orașului, actul fundamental care ar trebui să stea la baza proiectelor viitoare din Câmpia Turzii e extrem de grav. E extrem de grav, deoarece acest document-programatic despre ce se dorește în Câmpia Turzii e redactat din compilații ale unor informații anterioare și care nu mai sunt astăzi de actualitate.

Grupul PNL-PMP-ALDE au precizat că nu au votat strategia de dezvoltare iar poziția lor a fost una de respingere a documentului. Potrivit acestora, poziția critică a consilierului Horațiu Bretoiu a reflectat poziția întregului grup de centru drepta din Consiliul Local, chiar dacă doar un singur consilier local a luat poziție pe marginea acestui subiect. “A spune că doar un singur consilier local a fost împotrivă e incorect și nefavorabil pentru noi”, a explicat liderul PNL, Dorin Lojigan.

“Activitate forței de muncă locale și zonale este predominant legată de activitatea combinatului metalurgic Industria Sârmei Câmpia Turzii S.A., acesta reprezentând până în prezent principalul angajator privat al orașului” citim în strategie, pentru ca după câteva pagini aflăm că Mechel e în insolvență. Ideile autorilor, arhitecți și sociologi continuă : “activitatea legumicolă a Câmpiei Turzii ar putea beneficia de redeschiderea activității serelor” ori, cireașa de pe tort: ”Parcul industrial realizat de administrația locală funcționează din punct de vedere administrativ din 2015 și a fost înființat pe o suprafață de 5 ha (54.945 mp), dispunând de totalitatea rețelelor de utilități”.
Strategia mincinoasă a autorităților locale din Câmpia Turzii, continuă: ‘În al doilea semestru al anului 2015, este preconizată operaționalizarea parcului industrial și instalarea primei activități a unui investitor străin (domeniul de activitate al acestuia este industria chimică, respectiv producția de cauciucuri)’, aflăm din strategie.
Peste câteva zile semestrul II al anului 2015 se încheie dar preconizata apariție a investitorului cu cauciucuri nu s-a întâmplat. Aceast fapt, dar și celelate aberații din strategie, ce pot fi citite aici, ne pot arăta cât de serioase și corecte sunt profețirile socio-economice pe care se va baza adminstrația locală în următorii ani.
Toți consilierii locali din Câmpia Turzii, alături de primar sunt gată să modeleze orașul după niște povești inexacte pentru care au plătit si un sac de bani din impozitele și taxele cetățenilor. “Împăratul e gol”, s-a chinuit să strige Horațiu Bretoiu. Împăratul a reacționat, ulterior, împăciuitor:” Haideți să nu fim cârcotași, că doar vin Sărbătorile”

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.