Mesajul liderilor politici : Turdenii trebuie să creadă în potențialul orașului lor

Mesajul liderilor politici : Turdenii trebuie să creadă în potențialul orașului lor

Mesajul liderilor politici : Turdenii trebuie să creadă în potențialul orașului lor

by august 29, 2015 0 comments

Mesajul transmis turdenilor de către liderii politici din zonă este centrat în jurul unei sigure idei, aceea că turdenii trebuie să creadă în potențialul orașului lor și că trebuie să se implice civic în dezvoltarea orașului.

Tudor Ștefănie, primarul Municipiului Turda
Mesajul primarului orașului le reamintește turdenilor eforturile pe care municipalitatea le-a făcut de-a lungul anilor pentru a moderniza Turda, în ultimul deceniu.

‘Am pornit pe un drum cu coordonate precise: fundamentarea şi promovarea proiectelor pentru dezvolatarea locală, continuarea procesului de dezvoltare a infrastructurii, creşterea standardelor calităţii vieţii din comunitate.
Datorită proiectelor la care municipalitatea turdeană s-a angajat încă din anul 2005, Turda s-a transformat într-un oraş dinamic, un oraş modern în concordanţă cu nevoile cetăţenilor şi cu dorinţele acestora.
Astăzi cea de-a XV – a ediţie a Zilelor Municipiului Turda se desfăşoară sub genericul “Sărbătoare în oraşul Salinei” – Turda între tradiţie, turism şi istorie.
Cultivarea tradiţiei Zilelor Municipiului Turda, ne oferă prilejul de a găzdui în această sală, special amenajată pentru evenimentele din aceste zile, şi o expoziţie valoroasă din punct de vedere artistic, deschisă publicului pasionat de artă.An după an, ne-am dorit şi am stabilit un obiectiv precis: de a promova Turda ca oraş turistic.
Valorile pe care le deţinem la nivelul Municipiului Turda trebuie promovate şi evidenţiate.
Mizăm pe ideea continuităţii şi ne dorim să progresăm aducând la Turda un plus de diversitate şi de valoare.
Suntem datori să privim responsabil fiecare etapă, învăţând din trecut, consolidând prezentul şi prefigurând viitorul cu deplină responsabilitate.
Zilele Municipiului Turda reprezintă cea mai mare sărbătoare a oraşului, este prilejul pentru turdeni de a trăi clipe fericite, de a sărbătorii în cadrul comunităţii prin programul oferit de municipalitate şi de a participa la spectacole de muzică, dans, port tradiţional, expoziţii, bucătărie locală, îndemânare artistică, creativitate şi joc, cultură, promovarea tradiţiei şi a turismului precum şi a valorilor locale’
‘, se arată în mesajul primarului municipiului Turda.

Mircea Irimie, deputat de Turda

Liderul ALDE a inclus în mesajul său referiri atât la patrimoniul local cât și la valorile ce îi definesc pe turdeni. Mircea Irimie a precizat că din funcția pe care o are folosește toate pârghiile ca orașul să fie sprijinit și promovat, dar precizeză la rândul său că evolușia Turzii depinde de implicarea locuitorilor săi.
În ceea ce mă priveşte, fructific fiecare ocazie şi oportunitate (şi nu sunt puţine la număr), pentru a promova şi a face cunoscute lumii întregi, istoria locală, frumuseţile care ne înconjoară, potenţialul balnear şi turistic pe care municipiul nostru le are, utilizând toate instrumentele şi pârghiile de care dispun în calitatea mea de deputat, pentru a contribui la bunăstarea şi imaginea municipiului.
Sunt mândru de apartenenţa mea la această comunitate, la istoria acestor locuri, la memoria colectivă a tuturor celor care au creat de-a lungul veacurilor spiritul acestui oraş dar în acelaşi timp simt o mare dezamăgire şi tristeţe pentru toate lipsurile şi nejunsurile actuale, care pun într-o lumină nefavorabilă imaginea turistică a oraşului.
Se spune ca omul sfinteşte locul şi aşa este! Pentru că omul cand pune suflet şi iubire în ceea ce face, face bine, trainic şi ziditor iar o parte din sufletul său rămâne pentru totdeauna în spiritul oraşului, care înseamnă tot ceea ce oamenii locurilor crează împreună şi dăinuie peste timp.
Vă invit să fiţi în continuare părtaşii acestui crez şi să vă alăturaţi cu mintea şi cu sufletul, factori politici, economici şi administrativi, cetăţeni ai municipiului Turda, să punem umăr de la umăr, lăsând deoparte nuanţele politice şi interesele individuale, conştienţi fiind că stă în puterea noastră să schimbăm în bine faţa municipiului şi să lăsăm mărturie viitorului, un oraş turistic curat, prosper şi civilizat”,
se arată în mesajul deputatului turdean.

Cristian Matei, președintele PSD Turda
Liderul PSD Turda, al doilea mare partid din oraș, a subliniat în mesajul său faptul că dezvoltarea orașului poate fi clădită doar într-un efort comun al autorităților și locuitorilor Turzii iar ideea centrală a liderului PSD este aceea că schimbările se întâmplă atunci când oamenii aleg să se implice și să acționeze.

Acest eveniment este un bun prilej de a fi împreună, ca oameni pe care îi leagă dragostea pentru acest oraș, un bun moment în care fiecare dintre noi poate să facă o analiză asupra trecutului, prezentului și, cel mai important, asupra modului în care putem construi viitorul nostru și al copiilor noștri. Trăiesc aici de când mă știu, mi-am adus copiii pe lume în acest oraș cu multă bucurie și speranță în viitor. Sunt prins cu niște rădăcini adânci în această bucată de Ardeal și nu am putut niciodată să mă desprind cu adevarat, oricât de departe m-au purtat pașii, de orașul meu, Turda, acolo unde pentru mine e ,,acasă”. Un oraș se definește prin oamenii care îl locuiesc și în esență, spiritul unui oraș nu se poate delimita de spiritul locuitorilor săi. Cred că putem să clădim împreună un oraș cu care să ne mândrim, un oraș în care cei plecați în străinătate să își dorească să se întoarcă, un oraș în care tinerii să creadă și în care să le placa să traiască, să aibă locuri de muncă, un oraș în care cei de vârsta a doua și a treia să se bucure, un oraș curat, primitor și prosper. Trebuie sa fim dispuși la orice efort pentru a transforma Turda în orașul care îl dorim pentru copiii noștri, un oraș sigur, modern, stabil și competitiv, un oraș european. Putem schimba lucrurile în bine și putem crea lucruri frumoase pentru acest oraș dar schimbările nu se produc de la sine, schimbările se întâmplă atunci când oamenii aleg să se implice și să acționeze. Să folosim lecțiile învățate pentru a ne scrie o traiectorie diferită cu optimism, încredere și speranță. Locuitorii acestui oraș au nevoie de protejarea comunității locale, a identității sociale și culturale iar împreună cu toți cei care iubesc acest oraș, putem realiza toate aceste lucruri’‘,se arată în mesajul președintelui PSD Turda.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.