Mesaje de condoleanțe pentru fostul primar al Municipiului Turda

Mesaje de condoleanțe pentru fostul primar al Municipiului Turda

Mesaje de condoleanțe pentru fostul primar al Municipiului Turda

by septembrie 8, 2015 0 comments

Reprezentanți ai autorităților locale, oameni politici din Turda și consilieri locali au transmis astăzi condoleanțe familiei fostului primar Virgil Blasiu, trecut în neființă.

”Pentru trecerea în nefiinţă a domnului Virgil Blasiu îmi exprim regretul personal şi transmit familiei acestuia sincere condoleanţe”, se arată într-un comunicat al primarului Tudor Ștefănie. Mircea Irimie, deputat ALDEa transmis la rândul său condoleanțe familiei.”Am aflat cu nespus regret şi adâncă tristeţe de trecerea în nefiinţă a unei personalităţi puternice, a celui care timp de 8 ani a condus în calitate de primar, frâiele Municipiului Turda, d-nul Virgil Blasiu.
Transmit pe aceasta cale, sincere condoleanţe membrilor familiei îndurerate şi sper din tot sufletul ca prezenţa şi sentimentele de compasiune ale rudelor, prietenilor şi tuturor celor care le sunt alături în aceste clipe grele, să le aducă alinare şi mângâiere”,se arată într-un comunicat al deputatului turdean, transmis prin intermediul biroului său parlamentar.
Consilierul local Paul Cățănaș a transmis la rândul său condoleanțe, în numele Clubului Sportiv Samurai Turda.


Virgil Blasiu care a condus destinele Turzii timp de două mandate (1996-2000 și 2000-2004), fost considerat un primar mediocru, fără reușite spectaculoase pentru oraș. Trebuie precizat faptul că primul său mandat a corespuns din punct de vedere politic perioadei în care România era condusă de Convenția Democrată, alianță nevaforabilă primarului Turzii, membru al PSD. Cu bune și rele, Virgil Blasiu a fost el însuși primar al Turzii într-o perioadă încă de pionierat a administrației publice locale din România.
Cu toate acestea, fostul edil al orașului a avut în agenda sa proiecte care s-au dovedit benefice pentru oraș. În mandatul său au fost puse bazele formării Comunității Urbane Arieș, organism de la care a a plecat ulterior realizarea celui mai mare proiect de investiții în infrastructură cu fonduri europene, proiectul de reabilitare a rețelei de apă-canal.
Virgil Blasiu este și cel care a susținut proiectul ridicării în centrul orașului a statuii lui Avram Iancu, dezvelită la 25 octombrie 1998, de Ziua Forțelor Armate. Statuia, realizată în iulie 1998, este opera sculptorului Ilarion Voinea. Statuia construită cu sprijinul lui Blasiu, este singurul obiect arhitectonic de acest tip construit după mai bine de 22 de ani de la inagurarea grupului statuar Horea, Cloșca și Crișan.
Tot în timpul mandatului său, în 2002 a fost înființată Mănăstirea Mihai Vodă, de lângă mormântul voievodului.
Fostul primar al Municipiului Turda și-a dorit construirea unei Săli Polivalente, ce ar fi fost amplasată în zona Parcului Teilor. Lucrarea a fost licitată către o firmă apropiată liderului PSD Ioan Rus, dar nu a mai fost finalizată deoarece guvernul PSD nu a alocat banii promiși.
Fostul primar al Turzii a fost și ținta unor campanii denigratoare de presă. In procesul penal demarat de procurorii clujeni împotriva Trustului Gazeta, Virgil Blasiu figura ca parte vătămată. Procurorii spuneau în rechizitoriu că atât fostul primar cât și familia acestuia au fost denigrați constant prin articole depresă ce relatau fapte penale inexistente.
Ulterior mandatului de primar, Virgil Blasiu a fost președinte de onoare al FC Arieșul Turda.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.