Mentalitatea toxică a primarului și a acoliților lui

Mentalitatea toxică a primarului și a acoliților lui by iulie 21, 2020 0 comments

Acum câteva luni Cristian Matei declara că funcționarii publici și bugetarii în general nu produc ”plusvaloare”. Atâta a priceput el din liberalism și atâta ne-a spus. 

Într-un articol de ieri am scris că USR Turda declară că evaluează administrația locală. Haideți să vedem ce a înțeles presa favorabilă primarului.

Evaluarea unei administrații publice locale este un demers nu doar rezonabil dar chiar și obligatoriu pentru un partid de opoziție. Vrei să afli cum stau lucrurile și nu din gura primarului care oricum bate câmpii frecvent cu telegondole și helioporturi, ci vrei să afli din gura celor care chiar muncesc în primăria aia.

USR mai declară că a găsit în Primăria Turda persoane cu care să colaboreze după ce preiau administrația de la primarul Cristian Matei, iarăși un gest firesc deoarece nu poți administra un orașul tu, ginerele tău și încă doi-trei obedienți care te laudă de dimineața până seara.

Ce înțelege Ionel Ignat ? Iată ce scrie el într-un articol de opinie:

Citat : ”Trecem pur și simplu peste fraza în care se lasă să se înțeleagă că în Primăria Turda există trădători ai actualului primar, fapt care poate fi adevărat, dar nerelevant, câtă vreme primarul se află în posesia mai multor imagini care arată un funcționar din Primăria Turda ce înmânează documente lui Andrei Suciu!

Carevasăzică funcționarii publici nu pot discuta teme administrative cu reprezentanții unui partid, ce funcționează legal și care a ieșit pe locul 2 în oraș la ultimele alegeri pentru partide. Așadar funcționarii care vorbesc depre administrație îl trădează pe Boss. Sunt trădători.

Ei bine, aceasta este mentalitatea aia toxică care trebuie să dispară. Acești oameni nu înțeleg că Primăria nu e pe numele lui Matei, nu e corporație privată ca să vorbim de trădători, ci e institutia publică a orașului. O institutie care ar trebui sa fie transparentă si deschisă: bună guvernare, dezbateri, concursuri de idei. Genul ăsta de discuții între un partid si functionarii din oraș ar trebui permise în Sala Mare a Primăriei, transparent, franc. Că primăria nu e nici a lui Matei, nici a PSD, PNL sau USR. E a turdenilor.

Iată ce cred ei că  funcționarii publici care vorbesc despre administrație sunt niște trădători. Asta crede Boss în accesele lui de grandomanie, asta crede și jurnalistul Ignat. În mintea lor totul sună a conspiratie, comploturi, trădări. Suciu și USR vor să submineze unitatea de monolit din jurul conducătorului iubit. Desigur, e degeaba, deoarece Liderul e prea înțelept, prea capabil, prea informat.

 E mirare că asta crede un jurnalist ce ar trebui să înțelegă că nu e vorba de clanuri, de trădări, de turnătorii decât în lumea voastră imaginară. În Primăria aia corectă, ideală și democrată oamenii pot vorbi liber. E adevărat, cu condiția ca discuțiile să fie după o cafea, nu după wiskey.

Dar să revenim ” fapt care poate fi adevărat, dar nerelevant, câtă vreme primarul se află în posesia mai multor imagini care arată un funcționar din Primăria Turda ce înmânează documente lui Andrei Suciu!”.

Parcă suntem în 1980 când îți făcea poze Securitatea. Sunt spionați funcționarii publici, subalternii primarului sau adversarii lui politici? Ori și unii și alții? Da știu, trecea cineva pe acolo și făcea poze. Ce face cu pozele? Îi șantajează? Îi dă afară? Mergeți la intimidare ieftină: nu mai vorbiți cu Suciu că vă văde Șefu și vă dă afară?

Aceasta este administrația locală din Turda în 2020, aia în care primarul deține ”poze” cu subalternii lui care dau ”documente” adversarului lui politic.  Vine rapid momentul în care trebuie să scăpăm de frica că te vede Bossu pe camerele video.

Cred că puteți trage singuri concluzia spre ce ne îndreptăm și de ce trebuie să scăpăm.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<