Medalii pentru Universitatea Tehnică la cel mai mare târg de inventică din Asia

Medalii pentru Universitatea Tehnică  la cel mai mare târg de inventică din Asia

Medalii pentru Universitatea Tehnică la cel mai mare târg de inventică din Asia

by februarie 19, 2019 0 comments

Activitatea de cercetare din cadrul Unversităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a primit o nouă recunoaștere internțională la Salonul de Inventică de la Bangkok. Delegația Universității din Cluj a primit medalii de aur, argint şi bronz acordate de oficialii Salonului Internaţional de Invenţii IPITEX (International Intellectual Property, Invention, Innovation and Technology Exposition) Bangkok 2019, organizat în perioada 2-6 februarie 2019 de către Consiliul Naţional al Cercetării din Thailanda.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a participat sub egida şi cu sprijinul Forumului Inventatorilor din România (FIR) şi a fost reprezentată de o delegaţie alcătuită din Conf.dr.ing. Ovidiu Nemeş (conducătorul delegaţiei), Prof.dr.ing. Doina Pîslă şi Prof.dr.ing. Adrian Pîslă.

Deschiderea oficială a salonului de invenţii a avut loc în prezența Vicepremierului Thailandei, a Secretarului General al NRCT precum şi a altor oficialități, Thailanda având declarată ziua de 2 februarie ca Ziua Inventatorilor.

Acest eveniment este cel mai mare din aria invenţiilor din Asia, la care au participat peste 1000 de inventatori din 25 ţări și care a fost vizitat de peste 20 000 de vizitatori. Din Europa au fost prezente 5 ţări: Croaţia, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia şi România.

”Deşi o delegaţie mică, cei trei membri au reprezentat cu succes Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, brevetele prezentate au primit 3 medalii de aur, o medalie de argint şi una de bronz, precum şi 3 premii speciale acordate de asociații şi societăți ale inventatorilor din Asia, Europa şi America de Nord, asociaţii recunoscute la nivel mondial. România a fost reprezentată la ceremonia de deschidere cât şi la cea de premiere şi a fost realizat un stand expozițional dedicat lucrărilor înscrise la salon.

Un moment important în cadrul evenimentului a fost vizitarea standului de către Secretarul General al NRCT, Profesor Sirirurg Songsivilai, M.D., Ph.D., care a apreciat participarea UTCN şi a acordat personal Medalia de Aur din partea NRCT (National Research Council of Thailand) pentru brevetul „Spherical Robot for the medical rehabilitation of the proximal area of the upper limb”,  se arată într-un comunicat de presă al Universității Tehnice.

Brevetul clujenilor a mai obținut și o serie de premii ale unor asociații internaționale:

  • World Invention Intelectual Property Association (WIIPA) Special Award
  • Golden Medal şi Certificat of Appreciation din partea IIA (Indian Innovators Association şi ITB (International Technology Bazaar)
  • Special Honour of Invention, din partea TISIAS (Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills) şi iCAN (International Invention Innovation Competition in Canada).


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<