Marş pentru Viaţă la Turda

Marş pentru Viaţă la Turda by martie 26, 2018 0 comments

Peste 2.000 de clujeni au participat sâmbătă, la Marşul pentru Viaţă.

„Marșul pentru Viață” s-a organizeazat și anul acesta la Turda, orașul alăturându-se astfel demersului Asociației „Studenți pentru viață” de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 25 martie 2017, între orele 10 – 12, locul de întâlnire fiind Parcul Teilor (str. Tineretului) Turda. Participanții au parcurs următorul traseu: Parcul Teilor – str. Macilor – str. Mihai Viteazu – str. Aviatorilor – str. Plopilor – traversare Calea Victoriei – str. Hațegului – str. Lotus – str. Macilor – Parcul Teilor.

Anul acesta, Marșul pentru viață s-a desfășurat în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul ”Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

”Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare”, spun erganizatorii, pe pagina de eveniment de pe site-ul de socializare Facebook.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.