”Mancarea bună este turism bun”.Conferință despre turismul gastronomic în Transilvania

”Mancarea bună este turism bun”.Conferință despre turismul gastronomic în Transilvania by mai 22, 2019 0 comments

Zeci de antreprenori, reprezentanți ai agențiilor de turism, proprietari de restaurante, bucătari, profesori, cercetători și stundenți cu specializări din domeniile turismului vor discuta la Cluj Napoca, despre gastronomia locală, despre bune practici în turismul gastronomic din Transilvania și din străinătate.

Conferința este organizată joi, 23 maîn Aula Regele Ferdinand I de la Institutul de Istorie al Academiei Române, de pe strada Strada Mihail Kogălniceanu 12-14.

Prin acest eveniment organizatorii, Slow Food Turda împreună cu partenerii săi, doresc să aducă împreună oameni din acest domeniu atât de divers, oameni cu experiențe și povești frumoase, ca să încurajeze dezvoltarea și practicarea unui turism sustenabil pentru un viitor care pune bază pe valorile cultural locale”, explică Marta Pozsonyi coordonatoarea SlowFood Turda.  

Partenerii evenimentului sunt: UBB – Facultatea de Istorie si Filosofie, Slow Food in Romania, Crama La Salina, Slow Food Cluj Transilvania, Slow Food Tara Barsei, Asociatia My Transylvania, Slow Food Sibiu, Clubul Gastronomic Transilvan, Viscri 32, Comunitatea Slow Food Viscri.

Invitați de marcă, atât din țară cât și din străinătate, vor vorbi despre metode sustenabile în serviciile HoReCa dar vor aborda și teme sensibile privind turismul rural, moștenirea gastronomică și conservarea ei, managementul unei afaceri în turismul sustenabil, dar și despre gastronomia locală și vinurile Transilvaniei, zona viticola ISSA. Turda este reprezentata de Marta Pozsonyi care va prezenta conceptul Centrului Comunitar Gastronomic Turda, proiect finantat de Timisoreana prin programul Cinstim Binele respectiv de Adrian Madar, administratorul Sarea in bucate / Crama la Salina si Salina Equines care va prezenta povestea afacerii ca un pachet întreg de turism eno gastronomic si de agrement. 

null

null

Un moment special al conferinței este dedicat autoarei Rosemary Barron, food traveler din Anglia, o colaboratoare apropiată a organizației noastre, care ne va împărtăși din călătoriile culinare și experiențele sale pline de aromele Greciei, unde a înființat prima școală de gătit tradițional cu mulți ani în urmă în Santorini. În același timp ne va spune de ce sunt atât de importante pentru turiștii străini peisajele și aromele locale din Transilvania, regiune de care s-a îndrăgostit de la prima vizită în urmă cu 14 ani. Scopul asociatiei este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national din punct de vedere gastronomic si cultural, precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

Profitând de prezența doamnei Rosemary Barron la Turda, Slow Food Turda organizează prima cină festivă din acest sezon, in filigoria Cramei la Salina, sambata, 25 mai, eveniment ce va avea ca temă gastronomia grecească combinată cu povestea și gustul vinurilor ISSA. Fondurile provenite din vâzarea biletelor de participare vor fi folosite pentru susținerea proiectelor de educație culinară derulate de către Slow Food Turda, se artă într-un comunicat al asociație dedicat evenimentului.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.