Mai tari ca Manchester și Milano: Planul de Mobilitate bagă în faliment o companie publică

Mai tari ca Manchester și Milano: Planul de Mobilitate bagă în faliment o companie publică by aprilie 1, 2020 1 comment

Administrarea Patrimoniului Imobiliar srl, care a raportat în ultimii 2 ani un profit anual de peste 160.000 de lei ar putea intra în faliment, a precizat directorul societății Bogdan Ursuleanu, într-un raport transmis Consiliului Local Turda, la milocul acestei luni.

API SRL, ce administrează parcările publice din Turda și care a prestat servicii de dezvoltare urbană pentru municipalitate va fi afectată de deciziile proaste ale administrației lui Cristian Matei, avertizează directorul companiei publice.

Administrarea Patrimoniului Imobiliar nu mai primește bani și comenzi de la Primăria Turda

Administrarea Patrimoniului Imobiliar nu mai primește bani și comenzi de la Primăria Turda

Sume imense de bani ar urma să fie pierdute prin desființarea parcărilor publice din centrul orașului, fără asigurarea unor alternative. În plus, în urma conflictului dintre primarul Cristian Matei și directorul Bogdan Ursuleanu, municipalitatea nu a mai dat comenzi de lucrări pentru API, de aproape 45 de zile.

”Ne-a luat montatul băncilor”, explică Bogdan Ursuleanu o primă și penibilă consecință a disputei sale cu Cristian Matei, primarul Turzii. Brusc, API srl care presta lucrări publice inclusiv pentru ”Turda Decide” a devenit persona non grata în administrația locală.

Băncile sunt doar un simptom- cel mai pueril- al modului în care se derulează răfuielile în administrația locală. API srl se plânge că nu a mai primit comenzi de lucrări de la Primărie de peste 45 de zile.

În plus, compania publică avea la milocul lunii martie facturi neîncasate de la Primărie de 216.682 lei.

Cea mai veche factură neplătită era din noiembrie 2019.

Sunt întârzierile de plăți o măsură ce constrângere a directorului API? Surse din administrația locală spun că da. Au fost organizate consultări cu avocații pentru a analiza modul în care ”municipalitatea” va scăpa de directorul Bogdan Ursuleanu. Vestea a fost proastă, acesta nu poate fi dat afară cu un temei juridic legal.

Cristian Matei a semnat cu directorul API un contract de mandat fără criterii de performanță clare. Cum societatea înregistrează un profit dublu față de cel preconizat în bugetul inițial al anului trecut, demiterea lui Ursuleanu nu are suport juridic.

Pentru a pune presiune pe Bogdan Ursuleanu, municipalitatea a cerut reducerea veniturilor din bugetul de venituri și cheltuieli al API pentru anul 2020. Salina și Domeniul Public vor prezenta un BVC cu valori reduse. ”Primarul s-a enervat foarte tare când a auzit că Ursuleanu nu vrea să-și reducă bugetul și ne-a reproșat că că trebuia să-l presăm mai tare”, spune sursa InfoAries.ro ”Nu văd de ce mi-aș reduce bugetul de venituri și cheltuieli. Pot să fac performanță. Subliniez însă că trebuie o soluție pentru parcările ce vor fi desființate în centrul orașului”, spune Ursuleanu, contactat de InfoAries.ro. Acesta a refuzat să dea alte detalii și spune că așteapă votul Consiliului Local de mâine.

API srl e pândită de faliment prin proiectul de mobilitate urbană

Mai tari ca Manchester și Milano, strategii de la Turda riscă să bage API srl în faliment. Prin implementarea Planului de Mobilitate Urbană, de modernizare a transportului public în zona centrală, urmează să se desființeze parcările din zona centrală. Compania publică nu a fost consultată și municipalitatea nu a realizat un studiu de impact, spune directorul Bogdan Ursuleanu. Prin proiect vor fi desființate toate parcările, de la Hotelul Potaissa la Catedrala Ortodoxă, pe ambele sensuri. Pe acel tronson cu 6 parcometre s-au încasat în 2019 suma de 242.606 lei, prin SMS suma de 74.613 lei iar prin abonamente suma de 10084 lei. API va pierde 327.304 lei echivalentul a aproximativ 7 luni de salarii nete pentru toți angajații societății.

1 comentariu

Incepe conversatia
 1. marian ovidiu
  #1 marian ovidiu 2 aprilie, 2020, 15:04

  Mai lasati-ne cu aspectul ca “nu sunteti lasati sa faceti performanta”, din 2017 an din care conduceti destinele ” companiei publice” ati avut timp sa tot faceti performanta. Ca daca aruncam o privire pe “firme .ro la Administrarea Patrimoniului Imobiliar Turda SRL,constatam ca din anul 2017 desi au crescut constant incasarile si datoriile firmei, a scazut profitul firmei si implicit redeventa datorata Municipiului Turda.
  Ce asteptati ,cautati comenzi si la alti operatori economici ,veniti cu facilitati pentru utilizatorii parcarilor cu abonament si al garajelor amplasate pe domeniul public pentru a incasa anticipat venituri, contractarea unui credit bancar in calitatea pe care o aveti de SRL(intreprindere mica),chiar si reducerea veniturilor directorului general daca situatia o impune, totul pentru protejarea personalului angajat care simt si incaseaza efectele disputelor dumneavoastra personale cu Municipiul Turda .
  Apropo ma intreb si eu , ce management performant aplicati in conducerea unei “companii publice ” care se indreapta spre faliment in conditiile in care incasati usor peste 400.000 lei ,numai chirii, de pe terenurile pe care locuitorii municipiului Turda au amplasate garaje pe domeniul public al municipiului Turda.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.