Mai multe trasee de transport din judeţ vor fi suplimentate cu curse regulate

Mai multe trasee de transport din judeţ vor fi suplimentate cu curse regulate by aprilie 24, 2018 0 comments

Consiliul Judeţean Cluj a realizat un proiect de hotărâre privind modificarea programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic județean pe anii 2014-2019. Astfel, se propune schimbarea orarului de circulație și a numărului de curse aferente rutei Cluj-Napoca – Vâlcele – Aiton, respectiv modificarea orarului pentru cursele de pe ruta Cluj-Napoca – Huedin – Rogojel.

Intenția de modificare a programului celor două rute este justificată de necesitatea corelării graficului curselor cu programul cetăţenilor care apelează zilnic la serviciile societăților de transport ce operează cele două rute. În cazul ambelor rute, modificările propuse au fost susținute inclusiv de către primăriile în cauză.

În ceea ce privește ruta Cluj-Napoca – Vâlcele – Aiton, deservită în prezent de trei curse, se propune o suplimentare semnificativă a acestora, respectiv corelarea programului de transport cu programul cetățenilor din comuna Aiton care au locul de muncă în municipiul Cluj-Napoca. Astfel, ulterior aprobării în plenul Consiliului Județean vor fi asigurate nu mai puțin de șapte curse, dintre care cinci vor opera de luni până vineri, conform următorului orar: plecare din Cluj – Napoca la orele 4.00, 5.30, 7.30, 15.20, 18.00, respectiv plecare din Aiton la orele 4.40, 6.20, 8.30, 16.20 şi 19.00. De asemenea, pe această rută vor exista două curse care vor opera doar în zilele de sâmbătă, plecările din Cluj – Napoca fiind la orele 5.45 şi 15.20, iar cele din Aiton la orele 6.30 şi 16.10.

În ceea ce privește programul de transport pe traseul Cluj-Napoca – Huedin – Rogojel, propunerea de modificare vine în urma solicitărilor adresate de către călătorii din zonă în vederea asigurării transportului elevilor din Bologa și Brăișoru spre școlile din Huedin precum și al cadrelor didactice din Cluj-Napoca și Florești, spre Bologa. Ulterior aprobării proiectului de hotărâre de către Consiliul Județean vor exista trei curse, dintre care una de luni până vineri cu plecare din Cluj – Napoca la ora 10.50, respectiv din Rogojel la ora 12.15. Celelalte două curse vor circula doar până la Bologa, de luni până vineri, cu plecare din Cluj – Napoca la 5.30 şi 16.00, respectiv plecare din Bologa la 6.35 şi 17.10.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.