Magazinele Profi tranzacționate între fonduri de investiții

Magazinele Profi tranzacționate între fonduri de investiții by noiembrie 23, 2016 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

Magazinele Profi, aliniate pentru vânzare

Scoaterea la vânzare a lanţului de magazine Profi din România

septembrie 13, 2016

Fondul de investiţii Mid Europa Partners, care deţine şi reţeaua privată de sănătate Regina Maria, a câştigat lupta pentru retailerul Profi. În runda finală lupta s-a dat între două fonduri de investiţii, Mid Europa Partners şi BC Partners. Vânzătorul este tot un fond de investiţii, Enterprise Investors. Valoarea tranzacţiei este de peste 350 mil. euro, potrivit surselor din piaţă, scrie Ziarul Financiar.

Mid Europa Partners, care a preluat anul trecut operatorul de servicii medicale private Regina Maria, este unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii orientate pe Europa Centrală şi de Est, administrând fonduri în valoare totală de 4,3 mld. euro. Compania a început după preluarea reţelei Regina Maria să se uite mai atent la piaţa locală, participând la mai multe dintre tranzacţiile locale în faza ofertelor neangajante.

Valoarea Profi a crescut cu aproape 60% comparativ cu anul anterior. În această perioadă reţeaua a deschis peste 100 de magazine şi businessul s-a majorat cu circa 50%.

Expansiunea puternică vine în contextul în care Profi a fost scos oficial la vânzare acum câteva luni. După negocieri aprinse, fondul de Investiţii Mid Europa Partener a ieşit câştigător, potrivit surselor din piaţă. Câştigătorul ar putea fi anunţat astăzi. Tranzacţia, evaluată la peste 350 mil. euro, devine cea mai mare din retail. În runda finală rămăseseră două fonduri de investiţii: Mid Europa Partners şi BC Partners. Vânzătorul este un alt fond, Enterprise Investors.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.