Ludușul bate cu bugetul de investiții municipiile Turda și Câmpia Turzii

Ludușul bate cu bugetul de investiții municipiile Turda și Câmpia Turzii by ianuarie 30, 2016 0 comments

Administrația PSD și liberalii au reușit negocierea unui buget la Câmpia Turzii. Sumele pentru dezvolare sunt de circa trei ori mai mici față de sumele alocate de orașul vecin Luduș.

Bugetul municipiului Câmpia Turzii, aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local în ședința de marți, 2 februarie este rezultatul negocierii dintre PSD și PNL. Administrația PSD, condusă de primarul Radu Hanga, a acceptat amendamentele propuse de liberalii viceprimarului Dorin Lojigan, lucru confirmat de acesta din urmă. ”Au acceptat modificări bugetare la o serie de capitole și sub-capitole, în săptămâna premergătoare ședinței de Consiliu Local”, a explicat viceprimarul Dorin Lojigan.

În total bugetul orașului este de 37,6 milioane de lei din care 32,7 milioane sunt destinate secțiunii de funcționare iar 4,8 milioane sunt pentru secțiunea de dezvoltare-investiții. La cele 4,8 milioane se adaugă alți 243.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării și circa 1,7 milioane excedentul bugetului anterior, adică bani necheltuiți la 31 decembrie 2015. În total, municipiul Câmpia Turzii va dispune de 6,8 milioane de lei pentru noi investiții.

Ludușul depășește Câmpia Turzii la investiții

Orașul Luduș, care are circa 18.000 de locuitori, cu 4000 mai puțini față de numărul de locuitori din Câmpia Turzii, potrivit datelor statistice, are un buget de venituri și cheltuieli de 44,7 milioane de lei.

Din această sumă, 19, 3 milioane merge spre secțiunea de dezvoltare, care are o pondere din buget de 43, 3%. La această sumă se mai adaugă circa 812.000 lei excedent bugetar.

Orașul Luduș are astfel un buget de investiții de aproape trei ori mai mare decât bugetul de investiții al municipiului Câmpia Turzii.

Doar la la capitolul reparații străzi, Ludușul va aloca 16, 4 milioane de lei comparativ cu cei 3,1 milioane lei cât are alocat municipiul Câmpia Turzii.

Cu municipiul Turda, ca și competior alăturat în zonă, și avantajat de o dezvoltarea urbană mai accentuată și un oraș situat la doar 24 de kilometri ce cheltuie triplu în investiții, dezvoltarea orașului Câmpia Turzii nu pare să fie una de anvergură, pe viitor.

Autoritățile locale au cuprins în buget 270.000 de lei, pentru majorarea de capital social la Parcul Industrial srl, bani din care să fie demarate și lucrăril de infrastructură- curent electric, drumuri interne dar per ansamblu suma investită însă pentru dezvoltarea orașului rămâne una redusă.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<