Lucrările la drumurile din Băi, stopate temporar din cauza unor proiectile ne-explodate

Lucrările la drumurile din Băi, stopate temporar din cauza unor proiectile ne-explodate by august 6, 2019 0 comments

Lucrările de reabilitare a drumurilor din Băile Sărate au fost stopate temporar după ce angajații antreprenorului au descoperit două proiectile ne-explodate în zona de lucrări.

Incidentul a creat tensiuni între antreprenor și primarul Municipiului Turda, Cristian Matei. Aflat în concediu acesta a sunat și a cerut reluarea lucrărilor dar firma care execută lucrările a cerut garanții că zona este una sigură.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a confirmat incidentul și a precizat că zona din Băile Sărate nu prezintă un risc crescut față de alte zone din oraș.

Proiectilele ne-explodate au fost descoperite în doup zile, la finalul lunii iulie. Ultimul a fost descoperit în 29 iulie, la câteva zile de când muncitorii găsiseră un alt tip de muniție. Potrivit unor surse din Primăria Turda, firma Viarom a stopat lucrările și ar fi cerut administrației publice garanții că zona de lucrări este sigură. ”Pur și simplu oamenii au zis că nu vor să le sară în aer vreun un excavator sau chiar lucrătorii”, a precizat sursa InfoAries.ro

Stoparea lucrărilor l-ar fi enervat pe primarul Cristian Matei, care se afla în concediu. Primarul ar fi sunat și ar fi cerut ca lucrările să fie reluate în regim de urgență.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a confirmat incidentul privitor la descoperirea muniției de război dar a precizat că zona din Băile Sărate nu prezintă un risc crescut față de alte zone din oraș. Potrivit maiorului Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj a fost vorba de două tipuri de muniție, una pentru aruncător și una pentru tun. Fiind vorba de tipuri de muniție diferite dar și datorită faptului că nu e vorba de un fost depozit de muniție dezafectat, ISU a concluzionat că zona nu prezintă un risc semnificativ crescut. ”Muncitorii au fost instruiți cum să procedeze”, a mai explicat Biriș.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.