Lucian Nemeș a deschis contestație în anulare împotriva sentinței privind conflictul de interese

Lucian Nemeș a deschis contestație în anulare împotriva sentinței privind conflictul de interese by februarie 27, 2017 0 comments

Viceprimarul Lucian Nemeș a deschis o contestație în anulare împotriva sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care este găsit vinovat de conflict de interese. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis în toamna anului trecut un recurs al Agenției Naționale de Integritate și a casat o sentință a Curții de Apel, favorabilă viceprimarului. ICCJ a hotărât păstrarea sentinței inițiale prin care Lucian Nemeș este găsit vinovat de încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Potrivit ANI, Lucian Nemeș a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în timpul exercitării mandatului, a participat la elaborarea proiectului de hotărâre privind alegerea domnului lui Vasile Nemeș (tatăl său) în vederea numirii în Consiliul de Administrație al S.C. TURDA SALINA DURGAU S.A., a semnat expunerea de motive anexată proiectului de hotărâre și a votat introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect de hotărâre. Lucian Nemeș a câștigat în calitate de membru al PSD, un nou mandat de consilier local la alegerile din 2016
Într-o situație asemănătoare se află și consilierul local Roș Nicolae jr, membru al PSD Turda. Potrivit ANI, Roș Nicolae jr a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în exercitarea funcției de consilier local, a participat la elaborarea proiectului de hotărâre prin care tatăl acestuia, a fost numit în Consiliul de Administrație al S.C. DOMENIUL PUBLIC TURDA S.A.
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis și în cazul lui Nicolae Roș casarea sentinței Curții de Apel, ce îi era favorabilă. Consilierul turdean a fost găsit vinovat în primă instanță de încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Nicolae Roș jr a precizat pentru InfoAries.ro că nu știe dacă va deschide un recurs în anulare precum colegul său de partid. Nicolae Roș a mai declarat că nu a primit sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție. ”Nu am văzut încă sentința, abia după ce o să văd motivarea pot lua o decizie”. Nicolae Roș a mai precizat că informațiile privind demisia sa din Consiliul Local Turda, la sfârșitul lunii februarie nu sunt reale. ”Nu am spus nimănui că voi demisiona, cu atât mai puțin nu am stabilit o dată. Voi decide la momentul potrivit. Încetarea mandatului nu e o problemă, nu suntem în Consiliul Local pentru eternitate”, a arătat consilierul local.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.