Lovitură de teatru pentru alegerile locale. Premierul anunță asumarea răspunderii pentru ”primari din două tururi”

Lovitură de teatru pentru alegerile locale. Premierul anunță asumarea răspunderii pentru  ”primari din două tururi” by ianuarie 16, 2020 0 comments

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi, în debutul ședinței de guvern, că a decis ca guvernul să-și angajeze răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi. 

Propunerea de introducere a actului normativ de modificare a modului de alegere a primarilor a fost făcută de către ministrul  Marcel Ion Vela, ministrul Administrul Afacerilor Interne.

PNL susține alegerea primarilor cu 50% plus unul din voturile cetățenilor Acum doi ani am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50% plus unul. Proiectul a fost ”parcat” neregulamentar în Parlament la o defunctă Comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea de către plenul Camerei. Ca atare am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi”, a spus Orban.

Încă nu este clar dacă propunerea chiar va fi funcțională sau e doar metoda de a declanșa alegerile anticipate, deoarece inițiativa trebuie să treacă de Parlament și poate fi ulterior contestată la Curtea Constituțională.

Prin asumarea răspunderii pentru ”primari din două tururi PNL se achită de promisiunea făcută USR-uli, în acest sens.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.