Elevii județului Cluj, din nou pe podiumul Olimpiadelor Naționale

Elevii județului Cluj, din nou pe podiumul Olimpiadelor Naționale by mai 8, 2017 0 comments

Menținând nivelul de excelență, loturile județului Cluj au obținut din nou rezultate remarcabile la Olimpiadele Naționale de limba și literatura română și de limbi clasice.

La Olimpiada de Lectura ca Abilitate de Viață – nivel liceal, desfășurată în acest an la Bistrița, eleva CHIOREAN ROXANA-MARIA, de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, a obținut Premiul I la nivelul IV. Tot la Olimpiada de Lectura ca Abilitate de Viață, nivelmgimnazial, desfășurată la Deva, eleva ADAM RALUCA, de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, a obținut Premiu Special.

La Olimpiada de Limba și Literatura Română, nivel liceal, desfășurată la Alba-Iulia, aceeași elevă, CHIOREAN ROXANA-MARIA, a obținut Premiul I la clasa a XII-a, reușind astfel un parcurs excepțional: premiul I la ambele olimpiade de profil. La aceeași olimpiadă, nivel liceal, rezultate remarcabile au obținut următoarele eleve: BUMB ANDRA, de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla, Mențiune, respectiv MOLDOVAN LARISA ROXANA, de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, Premiu Special.

La Olimpiada de Limba și Literatura Română, nivel gimnazial, competiție desfășurată la Deva, un premiu I la secțiunea pentru minorități a obținut KARAIVANOFF EDUARD IVAN, clasa a VI-a, de la Colegiul Național „George Coșbuc”. La aceeași competiție, secțiunea pentru elevi români, au mai obținut rezultate deosebite următorii elevi: SIMON OLIVIA Mălina, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Turda, Mențiune, respectiv MORAR MEDEEA, clasa a V-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Gherla, Premiu Special.

În total, lotul de olimpici clujeni s-a întors la Cluj cu trei premii I, două menţiuni și trei premii speciale.

Judeţul Cluj are şi o calificare la Olimpiada Internaţională de Limba şi Literatura Română, prin eleva CHIOREAN ROXANA-MARIA.

La Olimpiada Naţională de Limbi Clasice, delegaţia clujeană s-a situat la nivel național pe locul I, cu un premiu I, două premii II, un premiu III, 3 menţiuni şi un premiu special.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.