Lotul 3 din autostrada Sebeș-Turda, singurul lot fără probleme

Lotul 3 din autostrada Sebeș-Turda, singurul lot fără probleme by februarie 21, 2017 0 comments

În lungime de 12,5 kilometri, acest lot este realizat în proporţie de 67,5%. Mai mult, este singurul lot de autostradă unde oficialii de la Drumuri nu au identificat nicio problemă care să afecteze finalizarea lucrărilor.

Anul acesta ar putea fi finalizați 150 kilometri de autostradă, conform estimărilor oficialilor de la Drumuri, dintr-un raport întocmit pe data de 13 februarie pentru ministrul Transporturilor, potrivit economica.net.

autostrazi_2017_77747100

Traficul, însă, nu va fi deschis pe toate tronsoanele finalizate. De asemenea, pe anumite loturi programate pentru deschidere în 2017, constructorii stau pe loc din cauza problemelor birocratice iar pe altele nici măcar nu au început lucrările.

Prima autostradă ce ar putea fi inaugurată anul acesta este controversata secţiune de 15 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Mai exact, autorităţile se pregătesc să taie aici panglica în primul trimestru, adică până la finele lunii martie.

O altă secţiune din lotul 2 Lugoj-Deva, de circa 4,4 kilometri, ar putea fi gata până în august 2017, urmând ca restul lotului să fie finalizat până în martie 2020.

Oficial, în august 2017 urma să fie gata şi lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. În lungime de 21 de kilometri, acesta este finalizat deja în proporţie de 74%. Cel mai probabil, noul termen va fi depăşit. Şi asta pentru că abia la finele lunii august ar urma să fie obţinută Autorizaţia de Construire pentru lucrările aferente descărcării traficului în zona localităţii Holdea, conform calendarului actualizat de Compania de Drumuri.

Şefii de la Drumuri speră ca în al treilea trimestru al anului să fie gata şi lotul 4 al autostrăzii Sebeş-Turda. În lungime de 16,3 kilometri, acesta este finalizat în proporţie de 60,5%. Aici mai trebuie rezolvate probleme precum emiterea autorizaţiei de construire pentru zona Lacului Stejeriş şi relocarea de utilităţi.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.