Lojigan vrea să redevină viceprimar, de joi. Liderul PNL a pregătit și plângeri penale

Lojigan vrea să redevină viceprimar, de joi. Liderul PNL a pregătit și plângeri penale

Lojigan vrea să redevină viceprimar, de joi. Liderul PNL a pregătit și plângeri penale

by iunie 22, 2015 0 comments

Liderul PNL Câmpia Turzii a confirmat astăzi că a înregistrat la Primăria Câmpia Turzii cererea de repunere în funcție și spune că este pregătit să facă plângeri penale dacă șefii administrației locale din oraș nu se conformează îi nu pun în executare sentința prin care își poate recăpăta postul de viceprimar. Dorin Lojigan a confirmat că a depus luni cererea de reîncadrare în funcție și le-a dat celor din administrația locală un termen de două zile pentru a comunica decizia ce au luat-o.

Este adevărat și este un lucru absolut normal dealtfel. Am declarat încă de la schimbarea mea că aceasta s-a făcut în mod ilegal de către majoritatea PSD+PC+UDMR. Ca urmare a câștigării, în primă instanță a procesului pe care l-am promovat împotriva Consiliului Local, sentința fiind exectorie, mi se pare absolut normal să mă intorc la serviciu, având în vedere că oricum, pentru această perioadă, voi fi plătit din banii contribuabililor. Tribunalul Cluj a hotărât prin Hotărârea civilă nr. 1955/05 iunie 2015, pronunțată în dosarul 6512/117/2014, anularea hotărârii de Consiliu Local prin care am fost schimbat, astfel că la acest moment eu sunt viceprimarul municipiului Câmpia Turzii, domnul consilier local Gal Avram, fiind in ilegalitate. Mă întreb ce se va întâmpla cu actele semnate de către acesta în această perioadă și de la cine se vor recupera sumele achitate cu titlu de salariu sau deplasări în țară și străinătate”, a comentat Lojigan.
Revenirea lui Dorin Lojigan în postul de viceprimar ar complica viața politică din Câmpia Turzii. Teoretic, PNL Câmpia Turzii unde Dorin Lojigan este co-președinte se află în opoziție cu PSD, partid care prin alianțe locale decide politicile administrative locale. Pe de altă parte, Lojigan a criticat în mod deschis ideea de a relansa economic municipiul având la bază o strategie bazată pe revalorizare culturală.
InfoAries l-a chestionat pe Dorin Lojigan cum vede colaborarea cu o administrație locală dominată de către PSD.

Rep: Cum credeti ca veti colabora cu primarul Radu Hanga, dat fiind faptul ca din punct de vedere politic proveniti din partide aflate in opozitie?
Dorin Lojigan
: Trebuie să se poată face și o altfel de politică atât în România dar mai ales la Câmpia Turzii și asta este intentia mea. Îmi doresc o relaționare funcțională în interesul cetațeanului municipiului Campia Turzii.

Serviciile tehnice ale Primariei sunt de regula in subordinea viceprimarului. Va asteptati ca primarul sa va limiteze atributele administrative?

Dorin Lojigan: Nu îmi doresc asta, însă există posibilitatea ca domnul primar sa vadă lucrurile altfel. Acest lucru s-a mai întâmplat cu ceva vreme înainte de schimbarea mea din august 2014. Cu toate acestea sunt convins că voi colabora eficient cu toate serviciile din Primărie, indiferent dacă vor fi sau nu în subordinea mea. În fond, insituția viceprimarului este de fapt, locomotiva orașului, ca să îl citez pe domnul consilier Sălăgean Alin, care așa mă vedea înainte de schimbarea mea din 2014. Ce imi este însă foarte clar, este faptul ca intenționez să am o implicare reală si constructivă în viața comunității indiferent dacă domnul Primar sau PSD-ul se va opune la aceasta.

Legat de intrebarea anterioara, teoretic veti coordona de la nivelul administratiei locale si modul de functionare ale celor doua societati comerciale ale Consiliului Local. Cum vedeti rezolvarea situatiei de la Domeniul Public SA si Salubritate?

Situația celor două companii necesită o analiza economico-financiară amplă și la nivelul Primăriei există angajați foarte capabili în acest sens împreună cu care să muncim astfel incât să identificăm cele mai bune variante de relansare. Ce pot să vă spun este că nu sunt și nu voi fi de acord cu propunerea PSD+PC+UDMR de a comasa cele două societăți întrucât cred că din două găuri negre nu poți face, prin fuziune, decât o gaură neagră mai mare. Să nu uităm totuși că cele două societăți au pierderi cumulate de peste 30 miliarde lei vechi. Este necesar ca managementul celor două societăți să fie unul performant pentru a avea rezultate profitabile. Să nu uităm că domnul Drăghici Dumitru a preluat Domeniul Public cu o pierdere de aproape 6 miliarde si l-a adus intr-un an jumatate la un profit de 40.000 plus. Asta înseamna performanță. Nu voi fi deasemenea, niciodată de acord cu disponibilizarea muncitorilor, așa cum am înțeles că dorește în acest moment majoritatea PSD+PC+UDMR, pentru că ei asigură producția.
Cred totusi că dacă vom face echipă, vom reuși să redresăm cele două societăți.

Actuala administratie a lansat ideea revigorarii economice folosind ca fundament proiecte de dezvoltare culturala. Ati criticat in cateva randuri acest proiect ca fiind unul nerealist. Cum credeti ca veti impaca viziunea administrativa proprie cu cea a actualei administratii?

Dezvoltarea culturală este de mare importanță în orice comunitate funcțională, însă rezervele mele se refera la prioritizare în ceea ce privește intervenția la nivelul comunității din Campia Turzii. Consider că relansarea economică este mai grabnică și de impact prin atragerea de investitori, decat printr-o strategie culturală. Proiectul Parcului Industrial este unul foarte bun, atâta timp cât scopul lui este atragerea de investitori și nu altul. Am atras atenția, nu odată, că achiziția de teren s-a făcut prin încălcarea flagrantă a legii, lucru pentru care cineva, la un moment dat, va răspunde. Să nu uităm totuși că Primăria a chiziționat teren cu 6 euro/m.p. pe când persoane private din Câmpia Turzii au achiziționat cu 4 euro/m.p. în aceași zonă. Deci…?
Pe de altă parte i-am comunicat personal Primarului Hanga că gândirea bugetului local a fost proastă. Nu poți să dai 36 miliarde la cultură și 27 miliarde la drumuri. E și normal atunci ca de la plecarea mea să nu se fi asfaltat timp de un an de zile, nici măcar o stradă, decât plombări și intrarea în Cartierul Insulă. Nu pot să nu înțeleg nemulțumirea locuitorilor față de starea drumurilor din municipiu.
Ca ultim aspect, la această întrebare, nu pot să nu mă refer la proiectul meu de suflet și anume Parcul Municipal. S-au cheltuit sume importante de bani pentru organizarea concursului de arhitectură privind amenajarea parcului, concurs care nu s-a mai organizat pentru că domnul Primar a refuzat să semneze protocolul de colaborare, modificat, cu Uniunea Arhitectilor. Mă întreb ce va răspunde domnul primar, Curții de Conturi atunci când va trebui să justifice cheltuirea acelor sume. Acesta era un proiect care se încadra în proiectul de revigorare culturală a municipiului.

Care credeti ca raman prioritatile administratiei publice locale din CT?

În mod cert prioritatea administrației trebuie să fie atragerea de investitori în vederea creerii de noi locuri de muncă. Dar nu numai. Trebuie intensificată colaborarea cu investitorii locali, întrucât sunt oameni de afaceri locali care pot revigora industria locala dar nimeni nu ii bagă în seamă.
Apoi asfaltarea drumurilor din municipiul nostru. Gânditi-vă că am lăsat de exemplu două străzi la nivel de macadam, Târnavelor și Livezii. Nici până azi nu au reușit să toarne asfaltul pe aceste străzi. Nu vreau să mai vorbesc despre str. Băii, Aviatorilor sau Retezatului care arată deplorabil.
Nu în ultimul rând se impune a se pune un acces major pe siguranța cetățeanului prin organizarea poliției locale și prin montarea de noi camere de luat vederi în municipiu.
Mai sunt și altele, însă despre ele sper să discutăm despre asta, după instalarea mea în funcție.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<