Locuitorii din Micro III pot obține 25.000 de euro nerambursabili pentru a începe o afacere

Locuitorii din Micro III pot obține 25.000 de euro nerambursabili pentru a începe o afacere by aprilie 24, 2019 1 comment

Locuitorii cu probleme sociale din Micro III pot beneficia de granturi de până la 25.000 de euro pentru a iniția o afacere, într-un proiect cu finanțare europeană. Acordarea sumei e condiționată de finalizarea unui curs de antreprenoriat și întocmirea unui plan de afaceri.

Separat, 190 de persoane pot beneficia de revonversie profesională și subvenții de participare la curs în valoare de 1800 de lei. Proiectul european mai prevede finanțarea cu 10.000 de lei a unui număr de 37 de casa și apartamente ce vor fi renovate cu fonduri europene.

Locuitorii de pe Calea Victoriei 120-136, străzile Hațegului, Zorilor, Lotus, Lianelor, Narciselor, Nuferilor și IL Caragiale pot benenficia de sume de bani prin intermediul unui proiect european finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (PO CU). Proiectul, în valoare de circa 24 milioane de lei (circa 6 milioane de euro) a fost câștigat de către Fundația Caritabilă Sf. Daniel și este cel mai important proiect de dezvoltare socială a zonei Micro III. Denumit ”Turda- Dezvoltare comunitară prin promovarea incluziunii sociale active”, proiect grupează o serie de activități sociale integrate destinate copiilor, adultilor și vârstinicilor.

Prin proiect se asigură servicii de tip afterschool, excursii pentru copii, masă caldă, consiliere și orientare școlară. Pentru adulți sunt organizate cursuri de reconversie profesională și un curs de antreprenoriat.

”Mai sunt circa 20 de locuri la cursul de antreprenoriat, se pot înscrie persoane ce locuiesc pe străzile menționate. Absolvenții acestui curs vor primi o diplomă. Proiectul prevede că se vor finanța cu câte 25.000 de euro un număr de 20 de planuri de afaceri. Separat de cursul de antreprenoriat sunt disponibile 190 de locuri la cursuri de reconversie profesională.Participanții vor primi o bursă de 1800 de lei. Suplimentar, dacă dintre participanții la reconversie sunt angajați într-una din cele 20 de afaceri, se va asigura subvenția acelui loc de muncă cu 900 de lei lunar, pe durata unui an de zile”, a explicat Daniela Constantinescu, președinta Fundației Caritabile Sf Daniel Turda.

Potrivit proiectului, circa 30 de case și apartamente vor beneficia de câte 10.000 de lei fiecare pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire.

Proiectul european folosit propagandistic de Primăria Turda

Proiectul de intervenție socială din cartierul Micro III este folosit propagandistic de către Primăria Turda. Municipalitatea are doar calitatea de partener nu aceea de beneficiar al proiectului, și va primi circa 5 milioane de lei. Cu toate acestea, administrația locală a inclus proiectul în lista de investiții a Primăriei cu suma totală de 24 de milioane de lei deși administrația locală nu va primi acești bani. În bugetul pe anul 2019 citim că valoarea proiectului este de 24, 146 milione de lei. Mai rămân de executat adică de cheltuit 24, 146 milioane dintre care 1,2 milioane vor fi cheltuiți cu dotări la Școala Horea Cloșca și Crișan. Școala HCC este de fapt un alt partener al proiectului, care va beneficia de dotări. Valoarea proiectului este de 24 milioane de lei dar acești bani nu sunt alocați în totalitate municipiului Turda.

Detalii despre proiect aici: https://fundatiasfdaniel.ro/rezultate-anticipate-rodna/

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. Cuc Alexandra
    #1 Cuc Alexandra 10 mai, 2019, 15:57

    Buna ziua !
    Cu cine se poate lua legatura ?

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.