Liderul PRM Turda supărat că primarul Turzii nu prezintă transparent cheltuielile

Liderul PRM Turda supărat că primarul Turzii nu prezintă transparent cheltuielile

Liderul PRM Turda supărat că primarul Turzii nu prezintă transparent cheltuielile

by august 25, 2015 0 comments

Fostul consilier local, Doru Anca a criticat astăzi administrația locală și pe primarul Tudor Ștefănie, despre care spune că nu prezintă transparent stadiul cheltuielilor publice. Anca a făcut referire la sumele plătite din buget pentru investiții, in condițiile în care, în opinia sa, resursele financiare ale orașului sunt insuficinte.” Cei 9 milioane de lei de la rectificare sunt insuficienți pentru Turda”, crede fostul consilier local. ” Nu pot să susțin că în toate ședințele când eram consilier local, se prezentau cheltuielile la zi, dar erau totuși prezentate periodic. Acum nimeni nu știe și nu întreabă cât au cheltuit, au la străzi ba 2, ba 4 milioane. Datoriile pentru proiectul dela CNVM sunt ba 1 milion, ba 600.000, iar directorul de la Domeniul Public a confirmat că Primăria are datorii de plătit, dar nu a spus cât”, a declarat Doru Anca, într-o conferinț de presă organizată marți, 25 august. Acesta a mai precizat că nu s-a făcut publică nici suma cheltuită cu repararea podului și că are informații că suma pentru proiect a depășit valoarea inițial de 3,5 milioane, cu cel pușin un milion de lei.

Bezinăria de pe Calea Victorie și groapa de gunoi județeană, pe lista PRM

Președintele PRM Turda a criticat și modul în care municipalitatea tratează problema eliberării autorizațiilor de construcție și a certificatelor de urbanism. Fostul consilier a declarat că avizarea construirii benzinăriei de pe Calea Victoriei s-a făcut fără a ține cont de interesul locuitorilor din zonă. Poziția critică a lui Doru Anca s-a adăugat declarațiilor altor politicieni locali. Mircea Irimie, deputat ALDE a precizat că e posibil ca autorizațiile pentru benzinăria din Oprișani să fi fost eliberate fără respectarea prevederilor legale, în timp ce consilierul local Dorina Arion (PSD) a fost la fel de critică și a acuzat municipalitatea că plasează o potențială bombă sub ferestrele oamenilor.
Declarațiile lui Anca au fost critice inclusiv cu privire la proiectul de construire a platformei de gunoi județene la Turda. Liderul PRM a aflat că locația propusă este pe terenul situat sub Mormântul lui Mihai Viteazu. ”Acolo este și un cimitir, și prin zonă trece și conducta magistrală de apă ce alimentează Câmpia Turzii. Există riscul de contaminarea pânzei freatice”, mai spune fostul consilier local.
Acesta a precizat că a adresat administrației publice locale o cerere prin care solicită autorităților să precizeze care e strategia de dezvoltare economică a Turzii, ce fonduri sunt alocate pentru aceasta și lamuriri despre cum este corelată strategia de dezvoltare cu procesul de educație din oraș.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.