Liceanul ce a studiat “microbii energetici”, medaliat cu aur la concursul ICYS din Turcia

Liceanul ce a studiat “microbii energetici”, medaliat cu aur la concursul ICYS din Turcia

Liceanul ce a studiat “microbii energetici”, medaliat cu aur la concursul ICYS din Turcia

by aprilie 28, 2015 0 comments

Andrei Georgescu, elev în clasa a XII-a a Colegiului Național Mihai Viteazu a fost medaliat cu aur la secțiunea Life Science a competiției International Conference of Young Scientists care a avut loc la Izmir, în Turcia. La acest concurs internațional au participat reprezentanții a 25 de țări din Asia, Africa și Europa.
Colegiul Național Mihai Viteazu Turda a fost reprezentat de trei elevi cu lucrări la trei secțiuni. Medaliatul cu aur la secțiunea Life Science a prezentat o lucrare privind parametrii fizici ai unor micro-organisme al căror metabolism are o activitate electrochimică ce poate duce la producerea curentului electric. Andrei Georgescu, medaliat cu aur spune că a ales subiectul micro-organismelor ce produc energie pornind de la ideea de reciclare și de transformare a unui deșeu în ceva folositor. “E greu de explicat dar în principal este vorba despre o energie verde si transformarea unui deșeu în ceva care poate fi folosit și într-un fel reciclat”, spune liceeanul turdean. Andrei Georgescu mai adaugă faptul că participarea la concursul internațional i-a oferit o mai largă perspectivă asupra a ce se poate face din puțin “A fost foarte interesant să văd ce idei noi au adus la lumină tineri din diferite țări și culturi”, mai spune Andrei Georgescu. Elevul de la CNVM spune că va urma medicina și o specializare în stomatologie.
Elevul Ciprian Oșan (clasa a XI-a B), sub îndrumarea prof. Ligia Mînican şi a prof.dr. Dumitru Georgescu, a obținut medalia de argint la secțiunea Environmental Sciences (științele mediului) , cu o lucrare ce a tratat importanţa protejării liliecilor în mediile antropice iar elevul Raoul Chiorean a primit premiul special la secțiunea matematică.

Concursul ICYS a debutat în 1993 ca o inițiativă a unei universități maghiare și a Universității de Stat din Belarus. Ideea concursului este aceea de a-i provoca pe elevii de liceu cu vârsta între 14-18 ani să prezinte lucrări din sfera științelor, sub coordonarea și cu sprijinul unor cadre universitare.
La ediția din 2015 s-au înregistrat peste 70 de participanți cu lucrări asociate diverselor domenii științifice.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.