Liberalii vor să-i propună primarului excursii în pădurea Turzii. Te-ai înscrie?

Liberalii vor să-i propună primarului excursii în pădurea Turzii. Te-ai înscrie? by iulie 24, 2017 0 comments

Te-ai înscrie într-o excursie pentru a descoperiri locul unde se ascund cele 700 de hectare de pădure ale Turzii? Consilierii liberali vor să îi propună primarului Cristian Matei să organizeze o excursie în grup în pădurea orașului. Evenimentele ar urma să fie organizate astfel încât să poată participa și locuitori din oraș. ” Dacă a recuperat hectarele de pădure , sa facem o excursie acolo, să vedem si noi. Mai mulți, din diferite instituții, asociații, oameni ai muntelui, iubitori de natură. O sa-i propun acest lucru”, a declarat pentru InfoArie.ro, consilierul liberal Ciprian Rigman. Deocamdată însă, aleșii locali nu știu cu  exactitate sunt amplasate cele 700 de hectare de pădure pe care le are municipiul Turda. 

Propunerea liberalilor e doar un proiect inedit în fază incipeintă, dar liberalii spun că ideea care poate să pară acum o glumă e un subiect serios de dezbatere. ”De ce să nu vadă și turdenii cum a fost administrată pădurea orașului, pădurea lor, în ultimii ani”, mai spune consilierul local Ciprian Rigman.

Ideea liberalilor a apărut după o declarație controversată a primarului Cristian Matei, făcută la postul de televiziune Look Tv, joi, 20 iulie. ”Am reușit în ultimul an să readuc în patrimoniul Turzii 36 ha pădure care erau aflate în administrarea Romsilva și a altor operatori”, a declarat primarul Cristian Matei. Consilierii liberali spun însă că sunt în ceață. Dacă administrația locală a preluat hectare de pădure în ultimul an, aceasta ar fi trebuit să fie inventariată iar preluarea să se facă prin Consiliul local. ”Nu-mi amintesc să fi preluat hectare de pădure. Îmi amintesc însă că dl Crisitan Matei a fost președintele Asociației Șoimul Arieș care administrează pădurea Turzii. In calitate de președinte al asociației trebuia saă prezinte un raport cu privire la venituri, ce s-a întamplat cu masa lemnoasa, eventuale venituri din fructe de padure sau ciuperci. Nu a prezentat nimic”, a comentat consilierul Ciprian Rigman,

Liberalii spun că în absența datelor privind modul în care e gestionată pădurea Turzii, excursiile cu cetățenii, ong-urile și reprezentanți ai mediului de afaceri pentru a vedea cum sunt administrate sutele de hectare de pădure, sunt binevenite. ”Poate acum e doar pășune alpină și dispunem de teren pentru investiți, la munte”, a mai adăugat consilierul liberal.

Cele 700 de hectare de pădure pe care le deţine în proprietate oraşul Turda au fost oficial inventariate în vara anului 2013, după ce administraţia locală a uitat să facă acest lucru timp de un deceniu. Inventarierea celor 700 de hectare de pădure s-a făcut în urma intervențiilor Curţii de Conturi.

În 2013, autoritățile locale evaluau pădurea Turzii la circa 8 milioane de lei. Pădurea orașului este administrată de Asociaţia Şoimul Arieş, în cadrul unui ocol silvic privat În ultimii ani , Asociaţia a evitat să prezinte consilierilor locali informări regulate cu privire la modul în care a fost administrat fondul forestier al Turzii.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.