Liberalii sacrifică Turda. Pe un loc eligibil de deputat, un ”parașutat” de la București

Liberalii sacrifică Turda.  Pe un loc eligibil de deputat, un ”parașutat” de la București by octombrie 24, 2016 0 comments

14731327_1262936943738201_7088876160562490277_nLiberalii clujeni au sacrificat un loc pe listele de candidați la Camera Deputaților, ce ar reveni unui reprezentant din teritoriu, în favoarea unui ”parașutat” de la București.

Turda a primit doar un loc 5 pe listele de candidați, după Dej. Este a doua dată când PNL sacrifică locuri eligibile destinate candidaților din județ în favoarea unor persoane impuse de pe aiurea, de către conducerea centrală a partidului.

Liberalii din Cluj nu sunt la prima acțiune prin care cedează un loc de deputat ce ar reveni prin repartizare geografică unui candidat din județ. În 2012, Radu Zlati, membru PNL în organizația Sighetu Marmației, Maramureș a ajuns pe listele Colegiului 5 din Cluj. Activitatea parlamentară a lui Radu Zlati a fost ulterior criticată de către primarii comunelor din județ care s-au plâns că acesta nu a prea fost prezent în teritoriu.

La alegerile din 2016, liberalii sacrifică din nou candidații din teritoriu.

Duminică, 23 octombrie 2016, Pardidul Național Liberal Cluj a depus la Biroul Electoral de Circumscripție listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat.

Partidul Național Liberal i-a validat pe lista pentru Senat pe senatorul Marius Nicoară, Călin Tuluc , Alin Tișe – actual președinte al CJ Cluj, Gabriela Gârboan.

Pe primele 5 locuri în lista pentru Camera Deputaților se află: Florin Stamatian, urmat de deputatul Adrian Oros, Sorin Moldovan, Marius Mânzat și Tudor Ștefănie. Candidatul propus de PNL Turda a fost nominalizat după candidatul din Dej.

Pe listele PNL nu sunt propuși candidați eligibili din Turda nici Câmpia Turzii deși cele două centre urbane au împreună circa 100.000 de locuitori și reprezintă a doua zonă a județului, ca densitate.

Sorin Moldovan, plasat pe locul 3 este ”parașutatul” liberalilor pe locul eligibil de deputat. Presa județeana scria încă de la începutul lunii septembrie că acesta va fi impus de Vasile Blaga, pe listele de la Cluj. Sorin Moldovan a mai fost propulsat pe listele electorale și în 2012 dar la Vaslui unde a reușit să adune, potrivit presei locale, mai puțin de 2000 de voturi.

Sorin Moldovan a ajuns propulsat în politică de legăturile dintre familia sa și Vasile Blaga. În 2008 a fost ales preşedinte la nivel naţional al organizaţiei studenţeşti a PDL. Apoi, un an mai târziu, la doar 23 de ani, a fost angajat în cadrul Ministerului Educaţiei direct pe o funcţie de director general. A fost numit preşedinte al Comisiei Naţionale de Acţiune împotriva Violenţei în Sport, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Tineret.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.