Liberalii îngrijorați că primarul s-a contaminat cu populism electoral

Liberalii îngrijorați că primarul s-a contaminat cu populism electoral

Liberalii îngrijorați că primarul s-a contaminat cu populism electoral

by noiembrie 22, 2016 0 comments

Liberalii turdeni îl acuză pe primarul Cristian Matei că s-a contaminat cu populism electoral, în urma publicării unui text prin care primarul se arată îngrijorat de exodul tinerilor din România. ”Din cei 26 de ani de democrație postdecembristă, PSD a guvernat timp de 19 ani! Ce a făcut PSD pentru a (nu) se ajunge aici?” se întreabă liberalii turdeni într-o replică politică referitoare la  mesajul primarului.

Într-un comunicat de presă din această dimineață, liberalii trec în revistă cifre statistice din Teleorman, județ despre care spun că e condus de Liviu Dragnea și concluzionează că prezența dominantă a PSD este un dezastru pentru sudul țării.

Comunicatul transmis presei de pe o adresă de gmail nu este semnat de niciunul din liderii PNL Turda.

Puteți vedea comunicatul liberalilor, integral, mai jos.

”Iată că primarul PSD al Turzii, Cristian Matei, a căzut și el în patima populismului electoral, o adevărată marcă înregistrată a partidului domniei sale, care lansează promisiuni fără nicio acoperire bugetară.

De fapt, ce îi costă pe pesediști să promită tuturor ”marea cu sarea”?! Absolut nimic! Au mai făcut acest lucru, mizând pe naivitatea electoratului, pentru ca după obținerea voturilor să uite total, într-o amnezie generală, de cele promise! Vorba marelui dramaturg Tudor Mușatescu: ”Marea calitate a unui politician este să promită totul înainte și să nu facă nimic după”!

Într-un text apărut de curând în presa locală, în care ne avizează pe un ton serios că ”exodul tinerilor din țară trebuie oprit de urgență”, primarul Cristian Matei trece în revistă marile probleme cu care se confruntă tinerii români. Ceea ce nu poate însă să facă primarul Matei este să ne spună ce a făcut PSD pentru ca aceste probleme ale tinerilor să nu apară acut în statistici, știut fiind faptul că dintre cei 26 de ani de democrație postdecembristă, PSD a guvernat timp de 19 ani! Deci, ce a făcut PSD pentru a (nu) se ajunge aici!

Îl întrebăm pe primarul Matei ce a făcut ȘEFUL său de partid, Liviu Dragnea pentru a preîntâmpina depopularea masivă a județului Teleorman, aflat pe primul loc în clasamentul național al depopulării masive, județ care a pierdut în ultimii 26 de ani, aproape 40% din numărul locuitorilor săi? Îl mai întrebăm ce a făcut președintele său Liviu Dragnea pentru ca județul Teleorman să nu aibă un procent de 10% șomaj, al doilea din țară, și ce a făcut pentru ca tinerii din Teleorman să nu considere că singurul lucru pe care pot să-l facă după finalizarea liceului, cu diplomă sau nu, să fie înregistrarea la Oficiul Forțelor de Muncă pentru acordarea ajutorului de șomaj? Sau ce a făcut Liviu Dragnea, domnule primar Matei, pentru educația tinerilor din Teleorman, un județ cu un procent de promovare a Bacalaureatului, în 2016, de 48%, cu peste 18 procente sub media națională? Și, domnule primar Matei, lăsând la o parte populismul electoral care v-a contaminat, ce a făcut Liviu Dragnea pentru ca județul Teleorman, pe care l-a condus 10 ani, să nu fie campion absolut la numărul de asistați sociali din România, cu procente care ajung până la 8%?! Prin urmare, domnule primar Matei, nu ne surprinde deloc faptul că una dintre prioritățile dumneavoastră principale este să-i mulțumiți deplin pe asistații sociali din Turda, în detrimentul altor categorii de cetățeni!

Acestea sunt, domnule primar Matei, fapte concrete, înscrise în statistici credibile, dintr-un județ dominat total de Liviu Dragnea și PSD, unde până și decedații ajung, în mod paranormal, la urnele… de vot! Restul, domnule primar Matei, sunt vorbe goale!

Dar ce dorește să facă PSD, implicit și primarul Matei, pentru tineri? Ne propune programul ”Garanția pentru tineri”, despre care ne putem întreba dacă nu cumva este o preluare a programului european cu același nume (fără a preciza și sursa de inspirație, conform obiceiurilor PSD privind plagiatul) și de unde vor fi asigurate sursele de finanțare pentru măsurile fanteziste, imposibil de aplicat?! Pe o piaţă a muncii liberalizată, în care ar trebui inclusiv bugetarii să primească salarii în funcție de competenţă şi performanţă, în bunul stil comunist, PSD promite salarii mari celor fără experiență?!

Concluzia nu poate fi decât aceea că, la fel ca în trecut, PSD şi acoliţii săi apelează la promisiuni fanteziste, iluzorii, contând pe faptul că electoratul poate fi păcălit. Numai că, domnilor de la PSD, alegătorul român nu mai este cel din trecut, el discerne clar între minciună și adevăr, lucru pe care îl va demonstra în 11 decembrie!

PNL Turda”

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.