Liberalii explică: Suma pentru centrul de legume fructe era exagerat de mare

Liberalii explică: Suma pentru centrul de legume fructe era exagerat de mare

by februarie 17, 2015 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

Consiliul Județean a redus drastic sumele alocate pentru centrul de legume de la Câmpia Turzii

Ioan Oleleu, vicepreședintele CJ Cluj i-a acuzat astăzi pe consilierii

februarie 17, 2015

Reducerea cu 75% a fondurilor pentru construirea centrului de legume fructe de la Câmpia Turzii este văzută diferit de către politicieni. Ioan Oleleu, vicepreşedintele PSD a numit asta o „sabotare a proiectelor” de dezvoltare. Liberalii o numesc „reajustare realistă”.
Potrivit consilierului judeţean Mihai Seplecan, reducerea cu 75% a sumelor pentru proiectul de la Câmpia Turzii s-a făcut în condiţiile în care, în primă fază nu era nevoie de cei 1 milion de lei alocaţi. „Bugetul iniţial se face aşa, stăm toţi liderii politici la masă, dăm la spitale, la învăţământ, la ce trebuie pentru funţionare. Apoi mai vedem ce rămâne pentru investiţii şi împărţim. Fiecare sare cu o sumă pentru ce-i trebuie. PSD a zis 1 milion pentru centrul de la Câmpia. Acum am făcut o re-evaluare a proiectului şi am constatat că 1 milion e prea mult în această fază”, spune Seplecan.
Potrivit acestuia dacă exista intenţia de blocare a proiectului nu s-ar fi alocat banii din start. „Noi am acceptat suma iniţială, dacă nu doream proiectul nu intra de la început în Consiliu. Am constat doar că aceşti bani sunt prea mulţi acum”, mai spune Seplecan.
Liberalii mai spun că banii tăiaţi nu au mers spre alte primării, ci spre fondul de rezervă al Consiliului Judeţean
Dorin Lojigan, preşedintele PNL Câmpia Turzii spune că decizia de a constitui fondul de rezervă al judeţului este şi legală dar şi oportună. „Aceasta nu înseamnă că investiţia a fost blocată. Suma rămasă este suficientă pentru demararea proiectului tehnic”, spune Lojigan. Acesta a mai arătat că nu era normal ca suma de 1 milion de lei să fi fost blocată pentru Câmpia Turzii, în condiţiile în care sunt suficienţi cei 250.000 de lei.
Consiliul Judeţean a aprobat în 12 februarie reducerea cu 75% a sumelor alocate pentru două proiecte din judeţ, centrul de legume fructe de la Câmpia Turzii şi centrul de abatorizare de la Iclod, în timp ce de la proiectul de consolidare a terenului Parcului Tetarom 1 au fost luaţi 1 milion de lei.
Reducerea de la 1 milion la 250.000 a banilor pentru centrul de legume fructe este însă şi o constrângere pentru liderii PSD care gestionau acest proiect.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.