Liberalii din Transilvania: Guvernarea PSD-ALDE reprezintă 2 ani pierduți pentru dezvoltarea României

Liberalii din Transilvania: Guvernarea PSD-ALDE reprezintă 2 ani pierduți pentru dezvoltarea României

Liberalii din Transilvania: Guvernarea PSD-ALDE reprezintă 2 ani pierduți pentru dezvoltarea României

by februarie 6, 2019 0 comments

Guvernarea PSD-ALDE reprezintă 2 ani pierduți pentru dezvoltarea României, cred memebrii organizațiilor liberale din Regiunea Nord-Vest. Potrivit PNL, în această perioadă nu s-a înregistrat nicio măsură semnificativă care să demonstreze o direcție coerentă din punct de vedere economic, social, al infrastructurii sanitare sau de transport.

Mai mult, se menționează într-o Rezoluție a organizațiilor PNL din Regiunea de Nord-Vest, s-a resimțit o stagnare în implementarea politicilor regionale.

PNL Turda a transmis un comunicat de presă în care a reiterat faptul că perioada 2017-2018 a însemnat și blocarea proiectelor de investiții, ratându-se folosirea fondurilor naționale sau a celor europene pentru modernizarea României.

Rezoluția organizațiilor PNL din Regiunea de Nord-Vest a fost semnată în 2 februarie la Cluj Napoca și grupează poziții critice asupra modului în care a fost condusă România, în ultimii 2 ani. Documentul de poziție al liberalilor din Transilvania face referire exclusiv la argumente social-economice și nu se referă la activitatea de legiferare în domeniul justiției sau în domeniul administrativ al actualei coaliții guvernamentale. PSD-ALDE a adoptat Codul Administrativ, un act normativ ce ar fi influențat negativ funcționarea administrației publice locale, dar care ulterior a fost declarat necostituțional.

Liberalii, are acuză faptul că PSD-ALDE au uitat de investițiile din infrastructură și că lasă fără bani administrațiile locale, cer finalizarea a 12 mari investiții în Ardeal, printre care Spitalul Regional de Urgențță, Autostrada Transilvania, Centura Metropolitană a Clujului.

La şedinţă au participat liderii organizaţiilor judeţe PNL din Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare, dar şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, primarul Clujului, Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, fostul preşedinte liberal Vasile Blaga și Gheorghe Flutur.

Rezoluția organizațiilor PNL din Regiunea de Nord-Vest

Cluj-Napoca, 2 februarie 2019

Guvernarea PSD-ALDE reprezintă 2 ani pierduți pentru dezvoltarea României. În această perioadă nu s-a înregistrat nicio măsură semnificativă care să demonstreze o direcție coerentă din punct de vedere economic, social, al infrastructurii sanitare sau de transport. Mai mult, s-a resimțit o stagnare în implementarea politicilor regionale, atât de necesare în vederea creșterii calității vieții cetățenilor. Perioada 2017-2018 a însemnat și blocarea proiectelor de investiții, ratându-se folosirea fondurilor naționale sau a celor europene pentru modernizarea României.

Sub Guvernarea PSD-ALDE, administrația publică locală a suferit cele mai multe agresiuni de la nivel central, începând cu elaborarea bugetelor naționale, continuând cu execuția acestora, stabilirea criteriilor și a mecanismelor de echilibrare a bugetelor sau a reglementărilor pentru reducerea birocrației.

Mai mult, Guvernarea PSD-ALDE a văduvit unitățile administrativ teritoriale astfel că, fondurile care ajungeau cu predictibilitate în bugetele locale, acum sunt transferate la bugetul de stat, pentru ca Guvernul să le poată aloca în diverse zone de interes ale clientelei PSD-ALDE. Aflat într-un război cu autonomia locală și cu descentralizarea, Guvernul PSD-ALDE a dat cea mai mare lovitură comunităților locale și primarilor gospodari, confiscând în acest fel fondurile care erau pregătite pentru finanțarea proiectelor cu scopul creșterii calității vieții cetățenilor.

Coaliția PSD-ALDE lasă, practic, fără bani administrația publică locală și, prin urmare, împiedică dezvoltarea eficientă a regiunilor. Mai mult, proiectele regionale de investiții au fost complet uitate de PSD-ALDE care, în campania electorală și în programul de guvernare, și-au asumat construirea de spitale regionale, autostrăzi, centuri metropolitane, modernizarea infrastructurii aeroportuare și de căi ferate. Toate aceste investiții beneficiază și de fonduri aprobate de Comisia Europeană însă, din cauza incompetenței actualei Guvernări, România este pe punctul de a pierde fondurile europene aferente actualului exercițiu financiar 2014-2020.

Prin prezenta rezoluție, Organizațiile Partidului Național Liberal din Regiunea de Nord-Vest, reprezentate de județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, solicită Guvernului PSD-ALDE să nu își mai bată joc de cei 2,7 milioane de cetățeni din această regiune și să prioritizeze și să bugeteze, în regim de urgență, următoarele obiective:

 1. Construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj

 2. Finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania

 3. Dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de

Nord-Vest

 1. Susținerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj

 2. Finalizarea tuturor tronsoanelor de centură și a drumurilor

Trans Regio din regiunea de Nord-Vest

 1. Realizarea Autostrăzii Nordului Suceava – Bistrița – Cluj – Maramureș – Satu Mare

 2. Realizarea autostrăzii Via Carpathia, secțiunea care traversează Satu Mare-Bihor

 3. Electrificarea și modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor

 4. Modernizarea căii ferate Satu – Mare – Baia Mare – Cluj

 5. Modernizarea căii ferate Bistrița – Cluj

 6. Extinderea și modernizarea aeroporturilor din Regiunea de

Nord-Vest

 1. Construirea de domenii schiabile în regiunea de Nord-Vest

Partidul Național Liberal a demonstrat că este singura forță politică din România, capabilă să asigure dezvoltare și o calitate ridicată a vieții cetățenilor. Noi suntem partidul care am demonstrat că respectăm românii prin fapte și nu prin vorbe.

Guvernările de dreapta și administrațiile de dreapta au generat și generează bunăstare în România. Noi suntem cei care cunoaștem importanța fondurilor europene în dezvoltarea țării și tot noi suntem cei care știm să le și folosim.

De aceea, angajamentul nostru pentru cetățenii din Regiunea de Nord-Vest este acela de a include în programul de Guvernare al PNL toate proiectele strategice menționate mai sus și care considerăm că trebuie realizate cu prioritate în scopul dezvoltării Regiunii de Nord-Vest și a României.

Semnează în numele delegaților reprezentând organizațiile județene:

Domnul Daniel Buda – Președintele PNL Cluj

Domnul Ilie Bolojan – Președintele PNL Bihor

Domnul Ioan Turc – Președinte PNL Bistrița-Năsăud

Domnul Ionel Bogdan – Președinte PNL Maramureș

Domnul Adrian Albu – Președinte PNL Satu Mare

Domnul Lucian Bode – Președinte PNL Sălaj


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<