Liber să fii responsabil- Eveniment caritabil dedicat sprijinirii unui tânăr ars din Colectiv

Liber să fii responsabil- Eveniment caritabil dedicat sprijinirii unui tânăr ars din Colectiv by decembrie 5, 2015 0 comments

Asociatia Liberalism pentru Comunitate continua seria actiunilor desfasurate in acest an cu evenimentul “Speranta, Viata, #Colectiv”, care va avea loc astăzi la Palatul Cultural “Ionel Floasiu”.
Evenimentul debuteaza la ora 17, cu lansarea la Campia Turzii a romanului “Dincolo de stelele reci”, al scriitorului Horia Muntenuș, urmat de recitalul de colinzi al Ioanei Racolța și concertul grupului de muzică clasică AZEO DIVAS.
Organizarea evenimentului “Speranță, Viață, #Colectiv” are o componentă umanitară și vizează pe langa actul cultural, strângerea de fonduri pentru unul dintre tinerii afectați de tragedia din Clubul Colectiv. “Trebuie sa acceptăm cu toții că problemele reale din jurul nostru ne privesc pe toți, în egală măsură și știu că o comunitate cum este cea din Câmpia Turzii înțelege necesitatea de a oferi o șansă vieții acolo unde este cel mai mult nevoie”‘ a declarat Dorin Lojigan, președintele Asociației Liberalism Pentru Comunitate. Anterior evenimentului de sâmbătă, liberalii au participat în 3 decembrie la o campanie de donare de sânge.

Concertul Azeo Divas, destinat sprijinirii unui tânăr ars în accidentul Colectiv

imageSpectacolul de sambata va fi deopotriva o sarbatoare a vietii si o speranta pentru a face sa mearga mai departe povestea de viata a lui Mihai, spun organizatorii evenimenulii.
Mihai este un tanar in varsta de 15 ani, dintr-o familie modesta, singur la parinti, pentru care a insemnat totul si care au facut toate eforturile de-a lungul vremii, astfel incat el sa devina ceea este azi. Tânarul a fost diagnosticat la varsta de 6 luni cu o afectiune neurologica ereditara (parapareza spastica) caracterizata printr-o paralizie a membrelor inferioare, insotita de o diminuarea a tonusului si a activitatii musculare spontane si voluntare. Ca si consecinta a acestor afectiuni, copilul a prezentat o intarziere in dezvoltarea fizica inca de la inceputul vietii.
Dupa 15 ani de recuperare … a urmat ziua cea neagra, ziua #Colectiv, zi care era menita a fi cea mai mare surpriza, oferita cu drag de prietenii lui cei buni, Pavlos si Laurentiu. Insotiti de tatal lui Mihai au decis sa ii faca o mare bucurie si sa il duca la primul concert din viata lui, stiindu-l iubitor de muzica si dornic de a participa si el la un astfel de eveniment. Din cauza dizabilitatii, dar si a situatiei financiare dificile a familiei, tanarul nu a avut parte de astfel de momente pana atunci. Si momentul care trebuia sa il faca fericit, a devenit un cosmar si o grea incercare, atat pentru el, cat si pentru familie.
Cei apropiati declara ca Mihai este ca o mumie, tot bandajat, deoarece a suferit grave arsuri pe fata, pe piept si pe maini in special, pierzandu-si deja un deget de la mana drepata din aceasta cauza. O mumie care insa continua sa zambeasca si sa emane optimism pentru cei din jur…si ii cere mamei sa inceapa deja tehnicile de recuperare a degetelor ca rabda durerea. Dorinta lui cea mai mare este acum sa i se refaca fata, sa nu fie grav afectat, ca restul corpului oricum nu ii era bun, spune baiatul.

Dorin Lojigan si Asociatia Liberalism pentru Comunitate cred în șansele de recuperare ale acestui tânăr și vă așteaptă alături de ei, în ajun de Sfantul Nicolae, la un evenimet ce și-a propus să ofere “Speranta, Viata, #Colectiv

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.