Lansare atipică a candidatului PSD, Cristian Matei. ”Nu mai avem timp să așteptăm rezolvarea lucrurilor”

februarie 25, 2016 0 comments

Social-democrații turdeni au ales pentru aceste alegeri locale un alt tip de lansare a candidatului lor, o lansare despovărată de mesajele strict politicianiste.

Lansarea candidaturii lui Cristian Matei la funcția de primar al Turzii, organizată joi, 25 februarie la Teatrul Aureliu Manea a fost diferită de cele ale anilor anteriori. Mesajele cu caracter strict politic au fost diminuate în favoarea mesajelor legate de nevoia de performanță în administrația locală. Chiar și tradiționalele mesaje cu caracter social, cu care PSD a obișnuit, au fost subordonate mesajelor legate de nevoia de performanță managerială și de nevoia de a impulsiona administrația locală din Turda.

”Nu mai avem timp să așteptăm”, remarca în alocuțiunea sa, Cristian Matei, liderul social democrat turdean cu privire la faptul că se impun schimbări majore în administrarea orașului. Matei le-a transmis membrilor de partid, susținătorilor și simpatizanților săi că e pregătit profesional și politic să aducă schimbările necesare Turzii.

Atmosfera din sala de spectacole a Teatrului Municipal Aureliu Manea poate fi caracterizată drept una stabilă dar fără a fi una de un entuziasm debordant. Ulterior debutului, pe parcursul discursurilor, atmosfera din rândul participanților s-a încălzit simțitor.

La intrarea la eveniment,  în foaierul Teatrului Municipal,  tineri social democrați sunt pregătiți cu stegulețe cu însemnul partidului. În partea stângă, pe un ecran improvizat, printre picturile dintr-o expoziție anterioară, pot fi văzute imagini din Turda, majoritatea dintre acestea reprezentând probleme acute din oraș: gunoaie, străzi neasfaltate ori  zone nemodernizate.

Sala Teatrului Municipal este plină iar o parte din lume a urcat la balcon. Circa 30 de persoane sunt în picioare pe lateralele sălii. Pe scena municipalului turdean lipsesc scaunele și tribuna cu care partidele politice locale au obișnuit, sunt doar câteva aranjamete florale în care roșul, culoarea PSD, predomină. Deasupra scenei cu jocuri de lumini roșii rulează mesajul specific al campaniei de la Turda: Cristian Matei, un primar pentru Turda. Pe lateralele scenei două bannere publicitare cu sloganul actual al social-democraților, ”Prosperitate, Solidaritate, Demnitate”.

Filmul lansării este diferit de anii anteriori. Lipsesc scaunele și tribuna . Pe scenă urcă dansatorii Clubului de dans Sportiv Potaissa Turda iar pe fundalul scenei rulează în timpul reprezentanției celor trei perechi de dansatori imagini cu cupele și medaliile dansatorilor turdeni. După dansul sportiv urmează dansatorii Ansamblului Folcloric Muguri de pe Arieș.

Urmează liderii politici ai PSD, prezenți la eveniment. Vorbesc Remus Lăpușan, președinte PSD Cluj, senatorul Alexandru Cordoș, deputații Cornel Itu și Aurelia Cristea ambii candidați la locale. Cel dintâi luptă pentru postul de președinte al Consiliului Județean, în timp ce Aurelia Cristea râvnește postul de primar al Clujului. Printre vorbitori, Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița Năsăud care subliniază faptul că omul cel mai potrivit pentru Primăria Turda e Cristian Matei, datorită capacității sale manageriale. Ideile de bază din discursurile liderilor PSD sunt două. Prima e aceea că pentru postul de primar, dar și în administrație în general, trebuie să conteze în primul rând capacitatatea managerială iar cea de-a doua subliniază faptul că PSD este un partid ce iubește și susține oamenii. Deputatul Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților insistă în mesajul său asupra faptului că toate guvernările social-democrate au oferit românilor atât protecție socială cât și politici de demarare a investițiilor.

În finalul discursurilor liderilor invitați, pe fondul unor imagini cu gunoaie și drumuri neasfaltate se aduce vocea Mariei Tănase interpretând ”Cine iubește și lasă”. Printre blestemele lirice ale Marie Tănase și valuri de fum ce ies din podea, cu o numărătoare inversă pe ecran, urcă pe scenă candidatul PSD, Cristian Matei.

În mesajul său, Cristian Matei a insistat asupra faptului că turdenii nu-și mai permit luxul să aștepte schimbări în modul în care se face administrație locală la Turda. Matei le-a cerut turdenilor votul și a precizat că este pregătit profesional și politic să impulsioneze dezvoltarea orașului.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.