”La Spital, nu există o toaletă pentru pacienții de la urgențe dar taxează firmele ca să finanțeze mănăstirea ”. Cristian Matei, criticat de PNL Turda

”La Spital, nu există o toaletă pentru pacienții de la urgențe dar taxează firmele ca să finanțeze mănăstirea ”. Cristian Matei, criticat de PNL Turda by aprilie 4, 2018 1 comment

” 70.000 de lei ar fi costat majorarea burselor elevilor. La Spital, nu există o toaletă pentru pacienții de la urgențe dar taxează firmele ca să finanțeze mănăstirea ”, este unul din principalele reproșuri ale opoziției liberale de la Turda, la adresa primarului Cristian Matei.

Liderii PNL Turda l-au ironizat ieri pe acesta, într-o conferință de presă în care au trecut în revistă principalele probleme cu care se confruntă Turda, din perspectiva opoziției locale. Consilierii locali Cristian Felezeu, Marius Riter și Nicolae Giurgiu, președintele PNL Turda au atras atenția că administrația locală condusă de Cristian Matei a eșuat în rezolvarea a cel puțin patru probleme majore pentru oraș.

Liberalii l-au ironizat pe primar pentru că a impus în premieră în România o taxare a transportatorilor în zona industrială a orașului și l-au criticat pentru faptul că a refuzat majorarea burselor școlare.

În acelși timp, consilierii PNL au readus în discuție funcționarea societății API srl , care administrează parcările și domeniul public și privat al orașului dar și modul în care Turda se pregătește de anul centenar.

Turda este unicul oraș din România în care transportatorii sunt taxați pentru accesul în zona industrială”, a comentat ieri, într-o conferință de presă, liberalul Cristian Felezeu. Membru al Comisiei de buget finanțe , prognoze economice și investiții din Consiliul Local, Cristian Felezeu a atras atenția că Turda riscă să piardă investitori în favoarea Câmpiei Turzii. Taxa de taxare a transportatorilor dar și dezvoltarea parcului industrial de la Câmpia Turzii și starea proastă a infrastructurii din oraș va crea probleme Turzii, spune consilierul local, care a atras atenția că Turda se confruntă cu o lipsa unei forțe de muncă calificate. Potrivit lui Cristian Felezeu Turda se confructă cu o scădere a forței de muncă , taxează agenții economici în zona industrială în care activează și are o infrastructura rutieră e distrusă. În același timp, atuoritățile centrale și Departamentului pentru proiecte de infrastructura si investitii straine au anunțat că pentru Câmpia Turzii sunt liste de investitori interesați în parcul industrial, dacă acesta va fi conectat la autostradă.

Liberalii turdeni acuză administrația locală că a încasat bani de la agenții economici pentru a finanța mănăstirea Mihai Vodă. ”Au încasat cam 500.000-700.000 de lei. Suma a fost destinată inițial reabilitării drumurilor. I-au luat și i-au dat la mănăstire”, au comentat liberalii. Aceaștia au reamintit că administrația locală finanțează activitățile bisericii, în timp ce refuză să majoreze bursele elevilor și să modernizeze spitalul.

La Spital, nu există o toaletă pentru pacienții de la urgențe. În schimb taxează firmele ca să finanțeze mănăstirea, sună reproșul consilierilor PNL.

API srl, firma publică cu un șef la trei oameni

Consilierul local Marius Riter a reluat discuția pe marginea firmei API srl, cu capital integral public și în ființată de Consiliul Local. Marius Riter a atras atenția asupra faptului că la API srl vor mai fi anagajate 9 persoane, în timp ce firma își externalizează serviciile. ”Sunt 29 de oameni, cu 9 șefi. Un sef la trei oameni. În plus plătesc pentru servicii de consultanță și de optimizare a activtății către o altă firmă, un contract de 23.000 de lei. Vă imaginați, sunt 29 de oameni, cu director și director adjunct și cinci șefi dar au nevoie ca cineva din exterior să le optimizeze activitatea”, a comentat consilierul local Marius Riter. Acest a a propus o variantă prin care fie directorul Bogdan Ursuleanu demisionează, iar managementul firmei e externalizat către o firmă, fie se reunță la contractul de consultanță și cei doi directori își fac treaba.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. mitrut
    #1 mitrut 22 noiembrie, 2018, 17:24

    De parca pentru apartinatori ar exista!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.