Juniorii şahişti de la Şcoala Ioan Opriş, campioni naţionali

Juniorii şahişti de la Şcoala Ioan Opriş, campioni naţionali by iunie 6, 2018 0 comments

La Căciulata s-a încheiat duminică Campionatul Naţional Şcolar Elisabeta Polihronide la şah pentru echipe mixte clasele primare 1-4. 17 echipe s-au luptat pentru medaliile puse în joc.

”După 3 ani de pregatire și muncă intensă precum și de multă răbdare, atât din partea părinților cât și a copiilor, cei 4 magnifici ai Turzii au devenit azi(3.06.2018) campioni naţionali şcolari pe echipe!Aveţi toata stima şi recunoştinţa din partea mea. Felicitări, consideraţie şi respect!”, transmite antrenorul micilor şahişti, Marian Fântână.

Din echipă au făcut parte elevii: Pataki Dragoș Ioan, Revnic Radu Andrei, Strajan Andrei Mihai, Pap Blanca Maria. Andrei Străjan, mezinul echipei a obţinut medalia de aur, cu 7 puncte din 7 posibile, iar Pap Blanca a obţinut tot medalia de aur, cu 5,5 puncte din 7 posibile.

Campionatul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade” pentru elevii și elevele din învățământul primar, gimnazial și liceal – echipe mixte are loc în colaborare cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Știinţifice, cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu sprijinul Federației Române de Șah, campionat care îşi propune ca șahul să fie descoperit de un număr din ce în ce mai mare de elevi.

”MISIUNEA noastră este de a promova și sprijini jocul de șah prin organizarea de concursuri și campionate școlare, mobilizând atât comunitatea cât și autoritățile, prin stabilirea de parteneriate, în scopul de a crește gradul de conștientizare a valorii educaționale a șahului”, susţin organizatorii pe site-ul evenimentului.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.